Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Primăria Reşiţa a achiziţionat 60 de biciclete dotate cu GPS, care vor putea fi folosite de reşiţeni în mod gratuit.

Bicicletele sunt dotate cu sistem bike-sharing şi vor putea fi folosite în mod gratuit atât de către reşiţeni, cât şi de turiştii care vor tranzita oraşul de pe Bârzava. Această acţiune face parte dintr-un proiect transfrontalier România-Serbia, derulat în colaborare cu municipalitatea din Pancevo. Potrivit managerului de proiect, Miriam Vâlceanu, în oraş vor funcţiona trei staţii: în Centru Civic, la Victoria şi la Intim, de unde doritorii vor putea lua aceste biciclete şi le vor putea folosi în mod gratuit. Bicicletele sunt dotate cu GPS şi vor putea fi monitorizate oriunde pe raza municipiului.

Sistemul va funcţiona pe baza unui aplicaţii care va fi instalată pe telefonul mobil. Și tot de pe telefonul mobil, aceste biciclete vor fi şi deblocate. Acest sistem este deocamdată în faza de testare, urmând să fie implementat în aproximativ trei săptămâni. Tot în cadrul aceluiaşi proiect transfrontalier finanţat de Uniunea Europeană, Complexul de Sport şi Sănătate ,,Prof.Ioan Shuster” din Reşiţa a fost dotat cu panouri solare, iar municipalitaltea din Pancevo a beneficiat de renovarea unei săli de sport.

N.M

3 Comments

  1. Asta da e o treaba sănătoasă cu biciclete,dat nu porcăria de proiect cu tramvaie,7 metri de muscat (din ce că nu mai e nimic de halit)o alta invenție păguboasă a primarului Taitelul Atomic.Eu sunt pentru transportul in comun pe bicicleta,face bine la herț și previne artrita și chiar nu o sa mai fie umflați cu pompa de atâtea Euri și proteine ingurgitate din mâncarea infecta de la supermarketuri.Dati drumul la proiect suna excelent.

    • Problema la tramvaie nu sunt cei 7 metri ”muscați” din drum, ci restul drumului și parcările de pe artera principală. Ar trebui ”muscați” și ei, bulevardul să fie promenadă și spațiu verde. Să fie un spațiu pentru oameni, nu pentru mașini.

Adaugă comentariu