Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Sub egida Zilelor Bibliotecii Judeţene ,,Paul Iorgovici”, miercuri şi joi, au loc o serie de manifestări şi activităţi dedicate utilizatorilor şi colaboratorilor instituţiei, dar şi publicului larg.

Prima acţiune are loc în această dimineaţă, la Centrul de Plasament ,,Speranţa” din Reşiţa, unde elevi ai Colegiului Naţional ,,Mircea Eliade” şi ai Şcolii Gimnaziale Nr. 2 vor prezenta un program artistic şi vor oferi daruri pentru copiii din centru. Programul continuă cu două momente dedicate iubitorilor de poezie: lansarea de carte a tânărului Christian Bistriceanu, care are loc începând cu ora 13.00, la biblioteca Colegiului ,,Mircea Eliade”, şi recitalul de poezie şi muzică folk pe versurile lui Nichita Stănescu, găzduit de la ora 17.00, de Centrul de Carte ,,Banatica”.

Joi, 12 decembrie, începând cu ora 10.00, Centrul ,,Banatica” primeşte colindători de la Grădiniţa P.P. „Palatul Fermecat”, iar de la ora 12.00 elevi ai Colegiului Tehnic Reşiţa vă invită să participaţi la un atelier de reciclare creativă. Zilele Bibliotecii „Paul Iorgovici” se încheie cu prezentarea unei expoziţii de icoane pe sticlă din colecţia Muzeului Judeţean de Etnografie şi al Regimentului de Graniţă din Caransebeş, şi cu un concert de colinde susţinut de Grupul Coral „Strana Strămoşească”, al Parohiei „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din cartierul Lunca Bârzavei. Evenimentul are loc, de la ora 17.00, la Secţia Germană a Bibliotecii Judeţene „Paul Iorgovici”.