Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Aleşii judeţeni au votat în şedinţa forului judeţean mai multe proiecte, cel mai important vizând o rectificare bugetară pozitivă.

În şedinţa Consiliului Judeţean de joi, au fost aprobate documentaţia şi indicatorii tehnico-economici pentru ranforsarea DJ 571G, Bănia, Gîrbovăţ şi Şopotu Vechi. Din economiile care s-au făcut la nivelul Direcţiei de Drumuri Judeţene Caraş-Severin, din lucrările de modernizare a opt tronsoane din intravilanul unor localităţi, s-au putut aloca aceşti bani pentru lucrări de ranforsare a aproximativ cinci kilometri de drum judeţean, respectiv DJ 571 G, adică intravilanul localităţilor Bănia, Gârbovăţ şi Şopotu Vechi.

„Suma totală, necesară pentru aceste lucrări, este de 2,42 milioane de lei. Prin urmare, nu este o alocare suplimentară de bani. Alţi 741 mii lei vor fi alocaţi pentru reparaţii şi întreţinerea pe timp de iarnă a drumurilor judeţene“, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Silviu Hurduzeu.

Tot în şedinţa de joi, s-a aprobat o rectificare pozitivă a bugetului Consiliului Judeţean Caraş-Severin cu suma de 16 milioane lei, care a fost aprobată la nivelul Guvernului, fiind vorba de cote şi sume defalcate din TVA, precum şi încă 4,6 milioane lei, proveniţi din fondul de rezervă de la bugetul de stat, necesari plăţilor pentru sistemul de protecţie a copilului şi a persoanelor adulte cu handicap.

„De asemenea, prin această rectificare s-au alocat şi 475 mii lei pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa în vederea achitării utilităţilor şi a unor servicii de mentenanţă la aparatura medicală, iar un milion lei sunt bani alocaţi pentru buna desfăşurare a proiectului transfrontalier ce vizează îmbunătăţirea diagnosticului şi a tratamentului tumorilor maligne, accesat de Consiliul Judeţean“, a mai spus şeful judeţului.

Adaugă comentariu