Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Procurorii au început urmărirea penală în cazul unuia dintre cei mai cunoscuți avocați din Caransebeș.

Este vorba despre Teodor Cristian Lucian, pe care îl acuză de înșelaciune, fals material în înscrisuri oficiale și asociere pentru săvârșirea de infracțiuni, toate în formă continuată. Dosarul este instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, potrivit cărora avocatul ar fi păcălit mai mulți clienți și instituții publice. Anchetatorii susțin că Lucian achita taxe de timbru mult mai mici decât cele stabilite de instanță, falsificând chitanțele și însușindu-și diferența de bani. De exemplu, pe o chitanță cu suma de câteva sute de lei, avocatul trecea încă două cifre iar valoarea acesteia creștea imediat.

„La dosarul 11356 aflat pe rolul Tribunalului Iași a fost depusă o chitanță în valoare de 25.137 de lei iar în duplicatul depus la Serviciul de Taxe și Impozite Caransebeș figurează plătită suma de 251 de lei”, se arată în referatul procurorilor, în care sunt menționate și alte situații în care avocatul caransebeșean a procedat în același mod.

Potrivit datelor din dosar, numai municipalitatea din Caransebeș a fost păgubită cu peste 50.000 de lei, sumă care a intrat în buzunarele avocatului, însă prejudiciul este mult mai mare pentru că au fost păcălite și firme sau persoane private. În cazul în care va fi găsit vinovat, Lucian riscă ani grei de închisoare. Reamintim că în iunie 2014, mai mulți procurori și polițiști DIICOT au descins la sediul cabinetului avocatului și la domiciliul acestuia, de unde au ridicat documente și materiale pe suport informatic.

Lucian este considerat unul dintre cei mai înstăriți avocați din zonă, cu imobile deținute în Timișoara, Caransebeș şi Poiana Mărului, mașini de teren, limuzine și ATV-uri.

4 Comments

  1. …si cand au descoperit anchetatorii minunea ? Este hilar. A fost totusi o surpriza pentru mi ne sa constat ca nu este vorba despre cel numit Avocatul Diavolului. Chiar daca nu sunt interesat de subiect catusi de putin. Este doar opinia pietonului.

    • Probabil a deranjat pe Devils Advocat!!! Ia intrecut averea si pac…a trimis baietii sa il faulteze pe…cinstitul avocat!

Adaugă comentariu