Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – O parte din banii alocaţi de CJ Primăriei Zorlenţu Mare vor fi investiţi în plombarea străzilor cu zgură. Pentru dezvoltarea proiectelor de infrastructură locală, Primăria Zorlenţu Mare a primit luna aceasta, de la Consiliul Judeţean, 250.000 de lei. O sumă frumuşică, comparativ cu alte primării din Caraş-Severin, care au fost nevoite să se mulţumească cu mult mai puţin, aşa cum este cazul comunei Buchin – în contul căreia au intrat doar 40.000 de lei.

„Anul acesta sunt fruntaş, că am fost destul codaş!“, este de părere primarul din Zorlenţu Mare, Viorel Işvan. Edilul spune că, deşi bugetul pe acest an nu a fost încă votat, este convins că în şedința consiliului local din această săptămână se va hotărî soarta banilor primiţi de la CJ.

„Avem nevoie ca aceşti bani să ajungă în lucrarea de reabilitare a drumurilor comunale. Nu vom asfalta străzile, ci doar le vom pietrui cu zgură sau cu ce este mai ieftin. Vom încerca să facem însă o lucrare bună, pentru a nu mai avea noroaie pe uliţe atunci când plouă. Apoi, o parte din bani sper să-i putem folosi pentru reabilitarea căminului cultural din centrul de comună. Aici, mi-am propus să zugrăvim până în vară şi să reparăm ce s-a mai stricat în timp. Vom pune şi gresie, ca să fie ca la restaurant. Să se simtă bine oamenii care vor organiza aici nunţi şi botezuri. Avem nevoie să alocăm bani şi pentru reabilitarea monumentului din faţa primăriei – ridicat în memoria eroilor din cele două războaie mondiale – care din cauza temperaturilor scăzute a avut de suferit pe alocuri. Dacă ne vor rămâne suficienţi bani, vom schimba toate uşile de la şcoala din comună, căci sunt vechi de 35-40 de ani“, ne-a declarat primarul Viorel Işvan.

Roxana Bălan Nafiru

 

Adaugă comentariu