Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Propunerea ar rezolva subfinanţarea cu care se confruntă Serviciul Judeţean de Ambulanţă.Finanţarea Ambulanţei ar putea fi făcută de la bugetul de stat, prin Ministerul Sănătăţii, în prezent aceasta fiind realizată din fondurile Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, a anunţat ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi. Ministrul a declarat că toate cheltuielile privind asistenţa medicală de urgenţă ar putea fi finanţate din bugetul de stat, conform propunerilor la proiectul noii Legi a sănătăţii.

„Sumele colectate prin asigurările de sănătate nu acoperă în prezent pachetul de bază de servicii medicale. Cu toate aceastea, în momentul actual nu se pune problema majorării contribuţiei la asigurări, ci ar trebui găsite alte surse de finanţare“, a spus Vasile Cepoi. Serviciile de ambulanţă sunt finanţate din bugetul CNAS şi ar fi normal ca acestea să fie plătite de la Ministerul Sănătăţii, aşa cum şi serviciile SMURD sunt la Ministerul de Interne, a declarat, la rândul său, subsecretarul de stat Raed Arafat.

„Este o variantă mai bună, poate cea mai bună. Prin CAS am primit fondurile disritmic, şi am ajuns la o subfinanţare cronică. De când a apărut legea asigurărilor, din anul 2000, am fost mai mult suferinzi decât pe linia de plutire. Trăim, deocamdată, un paradox, pentru că suntem o struţo-cămilă: ne finanţează CAS şi ne controlează DSP… Şi asta este o situaţie păguboasă pentru noi. Suntem o instituţie publică, vitală, care trebuie finanţată direct de la bugetul de stat. Ambulanţa a fost ruptă în acest sens de Poliţie şi ISU, deşi lucrăm împreună“, a precizat dr. Marius Cotârlă, directorul medical al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Caraş-Severin.

Flavius Rotariu

1 Comment

  1. Georgi Sukara Reply

    La amb caras-severin,ar fi bani suficienti,daca s-ar fura mai putin,managera este cea mai mare hoata,ea fura pentru amantul ei,de ani de zile…directorul tehnic!!!! 

Adaugă comentariu