Caraş-Severin, Romania

ŞIMLEUL SILVANIEI – Phoenix Şimleul Silvaniei – Volei Club Banatul Caransebeş 3-2, în Cupa României 2014/2015.

După victoria din tur, scor 3-1, Volei Club Banatul Caransebeş avea nevoie de doar două seturi în deplasarea de la Şimleu Silvaniei pentru a fi sigură de calificarea în faza următoare a Cupei României.

Bănăţenii le-au şi obţinut, la capătul unui joc echilibrat în care Phoenix le-a pus destule probleme. Gazdele au început în fortă şi şi-au adjudecat primul set, pe un joc mai slab în preluare al elevilor lui Pavel Craia. În setul doi, rolurile s-au inversat, cu o echipă a Caransebeşului mult mai sigură, astfel că egalitatea s-a restabilit.

A urmat setul al treilea în care s-a mers cap la cap până spre final, dar gazdele, susţinute de public şi „impulsionate” discret de cei doi arbitri, au reuşit să şi-l treacă în cont. Hotărâţi să rezolve calificarea, caransebeşenii au început în forţă cel de-al patrulea set, cu un Vânătoru excelent la serviciu. Cei trei aşi, alte patru servicii care au pus în mare dificultate preluarea ardelenilor, dar şi atacurile lui Borota şi Aleksic au făcut ca tabela să indice un incredibil 10-0 pentru oaspeţi, scor la care spectatorii au început să părăsească sala. Banatul şi-a conservat apoi avantajul, iar egalitatea la seturi s-a restabilit. Având calificarea deja asigurată, Pavel Craia a decis să dea o şansă în tie-break şi jucătorilor care au evoluat mai puţin, ceea ce a făcut ca gazdele să câştige în cele din urmă meciul, scor 3-2.

Ne aşteptam să fie un meci greu, plecam ca şi favoriţi după tur dar nu ne aşteptam să ne conducă cu 2-1 la seturi, ne gândeam că iau ei un set, noi două şi o să fie meciul mai uşor. Până la urmă suntem mulţumiţi că ne-am calificat”, a spus la finalul jocului coordonatorul gugulanilor, Laurenţiu Vânătoru. „Am urmărit calificarea, în setul cinci am introdus cealaltă echipă, trebuie şi ei să capete experienţă de joc. A fost bine în setul patru, când echipa s-a dezlănţuit, a intrat Vânătoru în serviciu care a făcut o serie excelentă de puncte”, a declarat şi antrenorul Pavel Craia.

În faza următoare a Cupei României, Volei Club Banatul va lupta cu vicecampioana României, Volei Municipal Zalău. Primul meci va avea loc la Zalău, în ianuarie 2015.