Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – ACS Banat Girls Reșița a obținut locul al II-lea la Banat Women Futsal Cup și s-a calificat astfel la turneul final. Turneul a avut loc la Sala Polivalentă din Reșița și a reunit la start opt echipe din țară.

Reșițencele au pierdut finala cu scorul de 0-7 în fața echipei FC Luca Brașov, dar s-au calificat la turneul final deoarece formația din Brașov era deja calificată la această ultimă competiție. În finala mică, Universitatea de Vest din Timișoara a trecut cu scorul de 4-1 de Vest Sport Academy Timișoara. În total s-au disputat 16 meciuri la această competiție, iar la final s-au acordat și câteva premii speciale. Golghetera competiției a fost Denisa Heisu de la Universitatea de Vest, cea mai bună portăriță a fost desemnată Mirela Abălașei de la Luca Brașov, iar titlul de cea mai tehnică jucătoare i-a revenit Adrianei Glinea de la Vest Sport Academy. Cea mai tânără fotbalistă a fost Raluca Bârla, jucătoare la Școala Gimnazială Câmpeni și născută la data 22.11.2005. Fiind o competiție feminină, a fost premiată și cea mai drăguță jucătoare. Comisia organizatoare, antrenorii și arbitrii au decis ca Mirela Potopea de la Student Sport Alba Iulia să primească acest premiu.

„Fetele au avut o evoluție foarte bună pe tot parcursul turneului și mă bucur foarte mult că am reușit să ne calificăm la turneul final. Din ce le-am văzut pe fete, au intrat în meciuri foarte bine montate, au arătat determinare și cred că acest turneu este unul dintre cele mai bune pe care le-am făcut până în momentul de față”, a declarat Daniel Amariei, antrenorul echipei ACS Banat Girls Reșița.

Noua jucătoare din lotul Reșiței, Roksa Stefanija, a spus: „Am venit la Reșița de doar câteva zile și sper să fie totul bine de acum înainte. M-am împrietenit foarte repede cu fetele. La acest turneu am avut parte și de meciuri mai grele, dar au existat și câteva echipei mai slăbuțe. Mă bucur pentru locul ocupat la finalul competiției și îmi doresc să continui să joc la echipa din Reșița cât mai mult timp”.

Antrenorul secund al echipei din Reșița, Iulian Mitru, a declarat la final: „Ne bucurăm că am reușit să organizăm această competiție la Reșița și, de asemenea, mă bucur că nivelul competiție a fost unul ridicat. Au participat atât junioare, cât și senioare, s-au înscris și două școli gimnaziale de fete sub 15 ani și a fost prezentă și Colțea Brașov, cea mai bună echipă din România de fete sub 15 ani. Noi am participat doar cu senioare la această competiție. După acest turneu urmează o pauză pentru fete, iar după această vacanță vom încerca să facem un cantonament, cel mai probabil vom merge la mare”.

Adaugă comentariu