Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Un pui de căprioară a fost găsit în pădure zilele trecute, aflându-se sub ocrotirea membrilor Asociaţiei pentru Protecţia Animalelor Dogs Center din Reşiţa.

„Acesta este în siguranţă, dar când va mai creşte va avea nevoie de un adapost adecvat, spune Loredana Palcovici, preşedintele ONG-ului. Nu aş putea da detalii despre locul în care o adăpostim, întrucât deja am primit câteva ameninţări din partea unor vânători. Căprioara este protejată, stă într-o curte, împreună cu puii de gaina, are coşuleţul ei cu fân şi mănâncă lapte de capră. Din păcate, nu mai poate fi lăsată în libertate pentru că s-a ataşat de oameni şi, la vârsta ei de nici trei săptămâni, nu are nicio şansă în sălbăticie. Mama ei nu a fost de găsit, deşi a fost căutată mai multe zile la rând“.

6 Comments

 1. Desi sunt intru totu de acord cu proiectul Loredanei, aici cei care au „gasit” puiul au gresit grav.
  1. Ce au cautat in padure (sau era cumva proprietatea lor?)
  2, Trebuie sa cunosti comportamentul animalelor inainte sa reactionezi…..mama sigur a fost in apropiere, caprioara isi lasa puiul la adapost daca este in primejdie (daca s-ar fi uitat mai atent ar fi vazut cu siguranta caprioara) si fuge atragand pradatorul (in acest caz omul) spre ea.
  3. Detinerea de animale salbatice este STRICT INTERZISA de lege.
  4. „Mama ei nu a fost de găsit, deşi a fost căutată mai multe zile la rând“….asta este o gluma proasta…..acea caprioara se va feri de om….deci sunt sanse aproape nule de a fi vazuta. Chiar daca ar fi gasit o caprioara, de unde stiau ca este exact mama puiului. Daca prin absurd, gaseau chiar mama puiului respectiv, acesta nu ar mai fi fost acceptat de catre mama.

  Duceti puiul la Zoo, inainte sa luat8i vreo amenda si altadata nu va mai bagati in cursul naturii.

 2. Puiul de caprioara a fost gasit pe teren privat, era foarte slab si singur, l-a lasat acolo mai multe ore uitandu-se de la distanta daca va veni sau nu mama, l-a hranit cu manusi si nu s-a pus mana pe el, peste noapte l-au luat intr-o cutie de carton la ei in curte sa fie in siguranta si a doua zi il duceau inapoi, procedand la fel cateva zile, mama nu a fost vazuta. M-au contactat si le-am spus sa anunte padurarul si dsv-ul pt ca a fost gasit si nu mai poate fi lasat in libertate fiind foarte mic si neputanda sa se hraneasca singur. Puiul a fost vazut de catre un medic veterinar si este in afara oricarui pericol. Cand se va putea hrani singur va fi dus la o gradina zoologica sau intr-o rezervatie, vom cauta cel mai bun loc pt Bambi, sa fie in siguranta, sa aiba suficient spatiu si hranit corespunzator.

  • de ce sa-l duceti la gradina zoo ? sa=l tineti inchis? puneti-va voi intr-o cusca pt doua zile, si apoi o sa vedeti ce inseaman sa il condamnati pe viata sa traiasca inchis

 3. Si padurarul ce a spus? In general, in Romanina, vanatul este bun public, conform legii. Deci trebuia anuntat si gestionarul fondului de vanatoare….AJPS sau privat, dupa caz.Ce a facut respectivul individ care a gasit puiul se cheama…desi suna absurd…..furt conform legii. De aceea, in interesul vostru propriu….contactati autoritatile competenete

 4. vanatorii de cacareze Reply

  asa, lasati-l in padure, sa nu suparam vanatorii. care-s smecherii aia, sa vina in fata si sa ameninte daca-i tine. sau le e teama ca o sa le bage cineva teava pustii pe cur? aveti coaie doar cand impuscati animale, nu?

 5. Aceste fapte nu trebuie incurajate. In primele zile de viata, din instinct, puii de caprioara stau nemiscati atunci cind se apropie un pericol. De aceea multa lume crede ca ei sunt abandonati. Ei nu trebuie atinsi, sigur femela de caprior se intoarce la el cind se simte in siguranta. Detinerea animalelor salbatice de catre persoane neautorizate constituie infractiune si se sanctioneaza cu amenda penala sau inchisoare. Astfel de cazuri trebuie prezentate in asa fel incat oamenii sa NU atinga iezii de caprioara.

Adaugă comentariu