Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Absolvenţii de liceu au fost testaţi la matematică şi istorie, în funcţie de profilul absolvit, iar şase tineri au încercat să copieze.

Miercuri, 2 iulie s-a desfăşura proba obligatorie a profilului din cadrul examenului de Bacalaureat. Pentru susţinerea acestei probe s-au înscris 2124 de elevi. Dintre aceştia, 262 de candidaţi au absentat. Alţi şase tineri au fost eliminaţi din examen pentru fraudă şi posesie de telefoane mobile dotate cu echipamente de tipul bluetooth-handsfree în sălile de examen. Câte doi elevi de la Liceul Tehnologic Clisura Dunării Moldova Nouă şi de la Liceul Bănăţean Oţelu Roşu, şi câte unul de la Liceul Mathias Hammer Anina şi de la Colegiul Naţional Traian Lalescu Reşiţa.

Candidaţii care au fost eliminaţi de la o probă, pentru fraudă sau tentativă de fraudă, nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat. Aceştia vor relua integral examenul de Bacalaureat, cel mai devreme în a treia sesiune după cea în timpul căreia au fost eliminaţi. Ultima probă scrisă a sesiunii iunie-iulie 2014 a examenului de Bacalaureat se va desfăşura în data de 4 iulie.

În cadrul probei la alegere a profilului şi a specializării, cei 2089 de candidaţi înscrişi vor fi testaţi la discipline precum fizică (60 elevi), biologie (1108 elevi), chimie (58 elevi), geografie (667 elevi), logică (54 elevi), psihologie (15 elevi), economie (un elev), filosofie (nouă elevi), sociologie (10 elevi) şi informatică (107 elevi).

Lavinia Predescu