Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Vineri, 6 iulie se desfăşoară ultimul examen scris din actuala sesiune.La proba la alegere a profilului sunt aşteptaţi 2.945 de absolvenţi de liceu din Caraş-Severin. Elevii care au absolvit anii de liceu cu profil real din filiera teoretică, absolvenţii profilului tehnic, profilului resurse naturale şi protecţia mediului din filiera tehnologică dar şi absolvenţii profilului militar din filiera vocaţională vor susţine Bacalaureatul la fizică, chimie, biologie sau informatică.

Între geografie, filosofie, logică şi argumentare, economie, psihologie şi sociologie au de ales tinerii care au absolvit profilul umanist din filiera teoretică, profilul servicii din filiera tehnologică dar absolvenţii tuturor profilurilor şi specializărilor din filiera vocaţională.

Probele scrise se desfăşoară în 11 centre de examen organizate la Liceele Teoretice „Diaconovici-Tietz“ şi „Mircea Eliade“, Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 9 şi Colegiul Tehnic din Reşita. De asemenea, Bacalaureatul se mai ţine la Liceul Teoretic „Tata Oancea“ din Bocşa, Liceul Teoretic „General Dragalina“ din Oraviţa, Grupul Şcolar Industrial Moldova Nouă şi la Liceul „Hercules“ din Băile Herculane.

La Caransebeş sunt trei centre de examen, la Grupul Şcolar Forestier, Grupul Şcolar Industrial Construcţii de Maşini şi la Liceul Teoretic „Traian Doda“. Prima afişare a rezultatelor va avea loc duminică, 8 iulie. Luni, 9 iulie, între orele 8.00 şi 12.00 vor putea fi depuse contestaţiile. Soluţionarea acestora este prevăzută în perioada 10-12 iulie, iar afişarea rezultatelor finale are ca termen limită data de 13 iulie.

Lavinia Predescu