Caraş-Severin, Romania

ORAVIȚA – Autoritățile locale ne asigură că proiectul prin care orașul și localitățile aparținătoare vor fi dotate cu autobuze hibrid merge înainte. Iniţiativa face parte din programul „Reducerea emisiilor de carbon în orașul Oravița”, bazat pe investiții destinate îmbunătățirii mobilității locuitorilor din zonă. Valoarea totală este de 21.586.593 lei, iar termenul de finalizare este 28 februarie 2022.

Astfel se vor achiziționa patru autobuze hibrid, se vor construi 16 stații de autobuz, platforme de așteptare pentru călători cu construcții metalice pentru adăpostire, se vor moderniza 8.730 mp de trotuar din zona Gării și se va moderniza un tronson de 1,93 km de drum. Autobuzele vor deservi trei rute: Oravița-Răchitova-Brădișoru de Jos-Agadici-Oravița, Oravița-Broșteni-Ciclova Română-Ciclova Montană-Oravița, precum și o rută internă prin oraș. Proiectul se află în faza finalizării licitației pentru proiectare tehnică pentru construcția de terminale și pentru reabilitarea străzilor.

Deși unii orăvițeni și-au luat gândul de la autobuzele electrice, iată că Primăria dă asigurări că totul merge conform planului și face apel la înțelegere și răbdare din partea cetățenilor. Proiectul este unul de mare anvergură și durata de execuție este lungă. Vom întreba orăvițenii în 2022 cum merg autobuzele electrice și vă vom ține la curent. Mult nu mai e până atunci!

Flavius Militaru

Adaugă comentariu