Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Chiar dacă şoferii spun că autobuzele nu au instalaţii funcţionale de aer condiţionat, realitatea e cu totul alta.

Reşiţenii s-au plâns, nu o dată, că vara, în mijloacele de transport în comun, aerul este încins şi greu respirabil şi că personalul operatorului nu dă drumul la aerul condiţionat nici în condiţii de caniculă. După mai multe sesizări, municipalitatea a luat măsuri astfel că „personalul Compartimentului pentru Transport şi Siguranţa circulaţiei din cadrul Primăriei Municipiului Reşiţa, alături de lucrătorii Poliţiei Locale, au verificat sistemul de aer condiţionat şi de ventilaţie din mijloacele de transport public local, în condiţiile unei temperaturi exterioare de 16-17 grade Celsius”, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

În urma acţiunii s-a constatat faptul că instalaţiile de aer condiţionat şi cele de ventilaţie din toate autobuzele reşiţene erau oprite, iar trapele erau închise. „De asemenea, în momentul pornirii acestor sisteme pentru verificare, s-a observat că sunt funcţionale, cu excepţia celor dintr-un singur autobuz. Din cauza temperaturii exterioare scăzute la data efectuării verificării, această acţiune va fi reluată atunci când vor fi înregistrate valori termice de peste 30 de grade Celsius”, se mai arată în documentul citat.

În legătură cu acest subiect, primarul Reşiţei, Mihai Stepanescu, a explicat că este sarcina şi responsabilitatea operatorului de transport, municipalitatea neavând nicio obligaţie la acest capitol, precizând că, probabil, personalul societăţii evită pornirea aerului condiţionat pentru a nu consuma prea mult combustibil.

Antoniu Mocanu

8 Comments

  1. Da probabil ca si noi platim cel mai mare pret la transportul in comun din tara si calatorim vara in sauna si fara aer ! bineinteles ca este obligatia primariei sa verifice aceste lucruri ! doar nu am facut eu contractul cu firma de transport sau fugim de raspundere ?

  2. pai atunci propun sa platim mai putin biletul de transport pe timp de vara , adica si platim si suferim pe banii nostrii, nu e normal asa ceva, de ce in alte orase se poate numai la noi nu! asa a fost mereu!

  3. mi-as dori sa-l vad pe ,,primar”, cand sunt 30 de grade,in autobuz.VEDEAL-AS SA- L VAD PE EL SI PE TOT NEAMUL LUI ,CA-SI BATE JOC DE NOI !!!!!!!!

  4. FURA EI DIFERENTA DE CARBURANT SE STIE DATII AFARA SI LA PUSCARIE NUMAI HOTI IN TARA ASTA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  5. Cand platim transportul in comun trebuie sa se asigure o anumita frecventa de functionare si conditii de calatorie. Adica omul achita anticipat valoarea unui abonament iar in schimb asteapta in statie 15 min si cand intra in autobuz trebuie sa stea la +50 grade. Primaria trebuie sa ia atitudine, nu sa faca presupuneri. Dar cum primarul e tot mai departe de problemele reale, el gandindu-se numai la aliante politice care sa-l propulseze in cuibul miticilor, nu ai ce sa te astepti. Iar viceprimarii (penalii) au doar functii ornamentale din care oricum sug niste bani facand in schimb deservicii.

  6. Plangere la OPC pentru incalcarea normelor de transport rutier de persoane la care atasati biletul de calatorie si se va rezolva dar asa toti comenteaza pe forumuri si asteapta sa rezolve altii problema!

  7. Mergeti si circulati cu autobuzele si in alte orase in perioada de canicula si o sa constatati ca sunt la fel conditiile dat fiind faptul ca temepraturile sunt extrem de ridicate si clima nu face fata si ca sa nu fim rautaciosi se recomanda in aceasta perioada sa mai stati si in case.

Adaugă comentariu