Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Fostul şef al PNG Caraş-Severin, Aurel Marinescu, este, începând de joi, membru al PNL.Anunţul a fost făcut joi, în cadrul unei conferinţe de presă, de către conducerea PNL Caraş-Severin. Trecerea la liberali a fost considerată de Aurel Marinescu drept un mare pas în viaţa sa politică. Tot joi s-a anunţat faptul că în şedinţa Biroului Permanent Teritorial ce a avut loc miercuri, 25 aprilie 2012, cu unanimitate de voturi au fost aprobate toate adeziunile la PNL ale foştilor membri PDL, numai din Reşiţa fiind acceptate 106 persoane.

De asemenea, din spusele secretarului general al PNL Caraş-Severin, Iustina Turnea, din cei 42 de primari ai PDL doar cinci au rămas în această formaţiune politică, restul trecând la liberali.

Toţi edilii care au plecat din PDL candidează din nou la primării, pe listele USL. La trei din cele opt oraşe din judeţ, sunt candidaţi atât de la PNL cât şi de la PSD. În celelalte cinci oraşe, candidaţii sunt comuni: la Băile Herculane şi la Caransebeş sunt din partea PNL, iar la Bocşa, Reşiţa şi Oţelu Roşu sunt de la social-democraţi. Noii vicepreşedinţi ai Partidului Naţional Liberal, votaţi de Biroul Permanent Teritorial, sunt Iosif Secăşan, Ionesie Ghiorghioni, Gheorghe Hogea şi Valentin Rusu.

Nina Curiţa

Adaugă comentariu