Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Aleşii reşiţenilor s-au întrunit joi, 2 februarie, pentru a dezbate câteva proiecte, cel mai important pentru viaţa urbei fiind cel al bugetului de venituri şi cheltuieli al Consiliului Local Reşiţa pe anul 2012.

Jumătate din bani se vor duce pe datorii şi penalităţi, în special la CET, şi pe salariile dascălilor. Deşi iniţial proiectul de buget a fost dezbătut în şedinţa ordinară de marţi, 31 ianuarie, unii dintre consilieri n-au fost de acord cu forma prezentată, dar n-au propus amendamente, astfel că a fost necesară retragerea documentului. Totuşi, în şedinţa extraordinară organizată la doar două zile după cea ordinară, a fost supus dezbaterii proiectul în aceeaşi formă. La care s-au făcut, evident, amendamente.

A apărut obligaţia legală de a introduce în buget şi datoriile purtătoare de penalităţi, plus salariile profesorilor. Este deja vorba despre jumătate din buget. Veniturile sunt de 120 de milioane de lei, iar domeniile deficitare sunt învăţământul, reparaţiile pe care ar trebui să facem când avem nevoie. (…) Am introdus şi şase milioane de euro, bani atraşi din fonduri europene şi surse guvernamentale, dar există riscul ca aceste sume să rămână doar pe hârtie“, a explicat primarul Reşiţei, Mihai Stepanescu.

Antoniu Mocanu