Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Trei străzi din Caransebeș, care deveniseră aproape impracticabile, vor fi reabilitate în perioada următoare, cu prelungire în primăvara anului viitor. Este vorba de străzile Laurențiu Iancu și Nicolae Perescu, din zona Muntele Mic, dar și de strada Pinilor, de lângă halta Teiuș.

Potrivit șefului Serviciului Public de Întreținere și Reabilitare al municipalității, Ion Gheorghe Ștefan, nu s-a putut interveni mai devreme, nefiind finalizate lucrările de introducere a rețelelor de apă și canalizare.

„Strada Laurențiu Iancu era o stradă nemodernizată, are o lungime de 680 de metri, iar pe Nicolae Perescu, stânga-dreapta, sunt 120 de metri, respectiv 134 de metri. Aici s-a făcut deja rețeaua de canalizare și apă, am primit prin buget bani să ne ocupăm de asfaltare, 1,735 milioane lei, nu ne ajung, n-o să terminăm Laurențiu Iancu toată, contractul total este de 2,2 milioane lei. Deocamdată ce vedeți este prima operație, decopertarea, urmează balastare 30 de cm, piatră spartă 0,64, concasată încă 15 cm și două straturi de asfalt, 6 cm de binder și 4 cm de uzură. În mod normal, în două săptămâni ar trebui să avem stratul de binder depus, cel de uzură nu anul ăsta, pentru că va fi o stradă mai modernă, cu rigole carosabile în asfalt, ca să preia toată apa de ploaie, asta înseamnă că se va și putea parca pe ele. Începem dinspre Muntele Mic spre Traian Doda, pe 400 și ceva de metri, unde sunt deja apa și canalizarea finalizate. Situația e mult mai bună pe Pinilor, pentru că avem trei străzi la care lucrăm în această perioadă, acolo avem 322 de metri de asfaltat, să sperăm că finalizăm anul acesta”, a precizat Ștefan.

Pe strada Laurențiu Iancu sunt totuși probleme cu rețeaua de canalizare, asta din cauză că proiectul s-a făcut din birou și nu s-a ținut cont de situația reală a imobilelor din teren. „Oamenii au dreptate, canalizarea nu ajunge peste tot, în proiect nu au fost cuprinse toate imobilele care există astăzi aici, s-a făcut studiul de fezabilitate cu mulți ani în urmă, proiectul s-a făcut în urma studiului fără să se adapteze la situația reală, de astăzi. În unele variante este posibilă extinderea canalizării, am înțeles că pe o parte din stradă s-a și acceptat de către AquaCaraș. Ar trebui extinsă canalizarea vreo 270 de metri, acolo sunt șapte blocuri și vreo 34 de imobile”, a mai adăugat șeful SPIR.

R.M.

1 Comment

  1. RUȘINE! Strada Arinului, care duce la Peny Marchet, Dezastru, UN PRIMAR DEZINTERESAT COMPLET

Adaugă comentariu