Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – De la hârtii şi cartoane, până la PET-uri şi articole de plastic, toate au fost adunate de micii ecologişti.

Elevii reşiţeni dau dovadă de spirit civic. Clasa a II-a A de la Şcoala Gimnazială Nr. 7 din municipiu a ieşit în stradă, în urmă cu două zile, pentru a curăţa spaţiile verzi din mai multe zone ale cartierului Lunca Bârzavei.

În numai câteva ore, elevii au reuşit să colecteze mai mulţi saci de gunoi. Acţiunea de ecologizare s-a desfăşurat în cele trei parcuri pentru copii din zonele Intim, Victoria şi Moto-Velo, precum şi pe stadionul de atletism din cadrul Complexului Sportiv „Francisc Vaştag”.

Periplul prin parcurile reşiţene s-a încheiat într-unul din locurile de joacă din apropierea şcolii. În misiunea lor, elevii au fost însoţiţi de prof. Cristina Ardeleanu şi de Adriana Telescu, comisar în cadrul Agenţiei Pentru Protecţia Mediului Caraş-Severin, instituţie parteneră în cadrul acestei acţiuni. Mobilizarea elevilor de la Şcoala 7 se înscrie în Calendarul Săptămânii Naţionale a Voluntariatului, eveniment derulat anual la nivel naţional, prin care se doreşte implicarea societăţii civile în rezolvarea problemelor de la nivelul comunităţii locală.

Pentru că îşi doresc să se joace într-un oraş curat, elevii Şcolii 7 au promis că astfel de acţiuni vor continua şi în viitor.

Adaugă comentariu