Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Membrii Filialei Caraş-Severin a Crucii Roşii au celebrat vineri 138 de ani de la înfiinţarea organizaţiei, ocazie cu care s-au aflat în Centrul Civic al Reşiţei.

Seria manifestărilor a demarat dis-de-dimineaţă, când tinerii voluntari s-au deplasat la Centrul de Transfuzie Sanguină din municipiu pentru a dona sânge celor care au nevoie. Apoi, aşa cum s-a întâmplat în toate marile oraşe din ţară, un cort a fost amplasat în Centrul Civic, unde membrii Crucii Roşii şi-au oferit, gratuit, serviciile celor care au dorit să-şi verifice tensiunea arterială sau glicemia, şi, pentru că temperaturile de afară au fost destul de ridicate, au oferit câte un pahar cu apă celor însetaţi.

„În decursul anilor, Crucea Roşie a dat dovadă că reprezintă un simbol important pentru alinarea suferinţelor şi al speranţei, intervenind ori de câte ori oamenii au avut nevoie, fie în caz de război, de epidemii sau dezastre. De aceea şi dacă este o zi festivă pentru noi, continuăm să ne ajutăm semenii şi, aşa cum facem de obicei, am deci să îi ajutăm pe cei care doresc să îşi afle parametrii ce ţin de starea de sănătate. Îi asigurăm din nou pe cărăşeni că vom continua să le fim aproape ca şi până acum şi chiar mai aproape“, ne-a declarat Alin Cica, directorul filialei cărăşene a Crucii Roşii române.

Flavius Rotariu

Adaugă comentariu