Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Reşiţenii au suportat cu greu văpaia din ultimele zile şi au căutat cu înverşunare un strop de răcoare.

După ce timp de o lună am avut parte numai de după-amieze ploioase, prima zi din săptămână a adus la Reşiţa soare, cer senin şi temperaturi de 36 de grade Celsius. Pentru a scăpa de razele dogoritoare ale soarelui, unii reşiţeni au ales să se răcorească la ştrand, spre satisfacţia celor care deţin astfel de baze de agrement şi care, din cauza vremii capricioase, au dus dorul clienţilor în această vară.

„Anul viitor mă aşteaptă Bacalaureatul, aşa că vara aceasta este ultima mea vacanţă în calitate de licean, şi de aceea îmi doresc să profit la maximum de ea. Vin de două – trei ori pe săptămână la ştrand, împreună cu prietenii mei, şi mă simt foarte bine. Vremea nu a prea ţinut cu noi sezonul acesta, însă sper să se schimbe de acum înainte“, ne-a spus tânărul Daniel Dincă. La acelaşi ştrand din cartierul Moroasa l-am întâlnit şi pe Alexandru Paşcu. Pasionat de înot, băiatul de 13 ani, atent supravegheat de pe margine de unchiul său, s-a bălăcit în voie întreaga zi la piscină.

„Mă simt foarte bine aici, chiar mai bine decât în Italia, unde am petrecut câteva zile, cu familia, la mare. Am adus cu mine salteaua de apă şi minge pentru volei, iar acum caut parteneri de joacă“, spune copilul. În funcţie de locaţia aleasă, o zi la ştrand costă între 10 şi 15 lei, iar închirierea unui şezlong – 5 lei.

Pentru că la orele amiezii termometrele au sărit de 36 de grade Celsius, străzile din municipiu au fost aproape pustii. Cei care au avut treabă în oraş s-au refugiat fie la terase, fie în preajma fântânilor arteziene ori la umbra copacilor din parcuri. De astăzi, însă, se reîntorc ploile, iar temperaturile în zona de vest a ţării nu vor mai trece, potrivit meteorologilor, de 27 – 28 de grade Celsius.

Roxana Bălan Nafiru

Adaugă comentariu