Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Micuţii de la „step by step“, care au fost deja familiarizaţi în clasa pregătitoare cu forma primară de învăţământ, au fost aşteptaţi la clasă cu primele lor manuale.

Tot mai mulţi părinţi optează pentru învăţământul „step by step“, în Reşiţa aceste clase speciale funcţionând la Colegiul Naţional „Traian Lalescu“ şi la Colegiul Naţional „Mircea Eliade“. În Corpul C al Colegiului Naţional „Mircea Eliade“ sunt cinci asemenea clase, cei care au trecut de clasa pregătitoare fiind mult mai deschişi spre procesul de învăţământ propriu-zis atunci când păşesc în clasa I. De la învăţatul în şi prin joacă, ei trec la etapa următoare, la învăţatul cu manualul şcolar. Pentru părinţi este, de asemenea, o mână salvatoare, fiindcă programul este de opt ore, adică de la ora 8.00 la ora 16.00. Practic, învăţătorul este şi profesor şi dădacă, fiindcă pe lângă activităţile de învăţare are şi alte responsabilităţi ce contribuie esenţial la educaţia copilului şi la formarea personalităţii acestuia. Este motivul pentru care şi copiii se ataşează de aceşti dascăli, care răspândesc în jurul lor prietenie, dragoste şi înţelegere.

Micuţii care au păşit în clasa I C au venit în prima zi de şcoală cu câte două buchete de flori fiecare, asta pentru că la clasă au două învăţătoare. Ei s-au înghesuit să sară la gâtul lor cu flori şi îmbrăţişări tandre, nerăbdători să povestească ce au făcut în vacanţă, dar să şi răsfoiască primele lor manuale. Cele două învăţătoare, Adela Roşu şi Mihaela Zgârdea i-au aşteptat pe micuţi nu doar cu manuale, ci şi cu alte surprize, străduindu-se să le facă trecerea spre noua etapă de şcolarizare cât mai plăcută. Pe lângă urările de bun venit în clasa I, atât verbale cât şi în diverse materiale didactice confecţionate manual, ei au fost întâmpinaţi şi cu mici surprize dulci pe care le-au găsit pe bănci alături de manuale. Toţi au spus că le-a fost dor de doamnele învăţătoare şi că sunt dornici să înveţe din cărţi.

Alexandra Gorghiu