Caraş-Severin, Romania

MOLDOVA NOUĂ – Performanţa a fost realizată de autorităţi din depozitul dezafectat al unei foste fabrici de ţigarete. Tutunul era în stare degradată.

Peste două tone de tutun vrac, în stare degradată, au fost confiscate de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Moldova Veche, dintr-un depozit dezafectat din localitate.

„În data de 19 august, la ora 16.20, acţionând în baza unei informaţii, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moldova Veche au (…) descoperit, într-un depozit pe raza localității Moldova Veche, o cantitate mare de tutun vrac, ambalată în cutii de carton desigilate. S-a procedat la verificarea și ridicarea în vederea confiscării a cantității totale de 2.050 kg tutun vrac, în stare degradată, precum și a 54 de role pentru împachetat. În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că depozitul aparţine unei foste fabrici de țigarete“, ne informează autoritatea de frontieră.

Oamenii legii continuă cercetările penale pentru deţinere în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 de ţigarete şi colectarea, deţinerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.

A.M.