Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – De sâmbătă până pe 21 martie, atleții Marius Cocioran și Florin Știrbu se vor pregăti în localitatea Monte Gordo din Portugalia.

Cei doi atleți de la CS Universitatea-CS Municipal Reșița au plecat sâmbătă dimineață spre Portugalia, pentru un stagiu de pregătire centralizată pe o perioadă de o lună. Până în 21 martie, titratul mărșăluitor Marius Cocioran şi mai tânărul său coleg Florin Ştirbu se vor pregăti în localitatea portugheză Monte Gordo, locul în care se întâlnesc de câţiva ani atleţii de fond din topul european.

Dacă pentru Marius Cocioran este cel de-al patrulea cantonament în Portugalia, pentru Florin Ştirbu deplasarea la Monte Gordo reprezintă o premieră. Cei doi sportivi vor fi însoţiţi de antrenorul Octavian Măzăran, directorul Clubului Sportiv Universitatea Reșița.

Marius Cocioran și Florin Știrbu au obiective diferite în acest sezon, dar importante în plan personal. Pentru componentul lotului olimpic, Marius Cocioran, stagiul de la Monte Gordo reprezintă cea mai importantă etapă a pregătirii pentru obiectivul major al actualului sezon: participarea la Cupa Europei, pe 17 mai, la Murcia (în Spania), competiţie la care reşiţeanul speră să obţină biletele pentru Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, din 2016. În ceea ce-l priveşte pe Florin Ştirbu, acesta are ca obiectiv realizarea unui nou record personal în proba de 20 km marș, tocmai la Naţionalele care vor avea loc pe 29 martie la Reşiţa.

Cantonamentul din Portugalia este organizat de Comitetul Olimpic și Sportiv Român, Federaţia Română de Atletism şi Clubul Sportiv Universitatea.

 

Adaugă comentariu