REŞIŢA – În preajma Sărbătorilor Pascale, perioadă în care se comercializează cantităţi semnificative de produse de origine animală, inspectorii sanitar-veterinari vor supraveghea atent modul în care acestea sunt depozitate, transportate şi valorificate.
Pentru a se evita orice risc privind sănătatea cetăţenilor, Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Caraş-Severin nu recomandă cumpărarea produselor menţionate mai sus din locuri neamenajate sau provenind din comerţul stradal. Pentru carnea de miel produsă în locurile amenajate temporar de către administraţia pieţelor, DSVSA asigură mărci de sănătate, conform prevederilor Ordinului ANSVSA 10/2008.
De menţionat că, funcţionarea acestor puncte de tăiere a mieilor este permisă numai în perioada 1-13 aprilie, a mai precizat dr. Ion Rădulescu. Controalele inspectorilor DSVSA vor avea loc toată săptămâna, atât în târgurile de animale, cât şi în măcelării şi supermarket-uri.
Roxana Bălan Nafiru