Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În perioada 26 martie-6 aprilie, comisarii OPC au efectuat controale privind modul de respectare a prevederilor legale privind conformitatea, modul de etichetare, prezentare şi publicitate a produselor alimentare specifice sărbătorilor pascale, respectiv: carne (în special carne de miel), ouă, vopsea de ouă, produse de patiserie (cozonac, pască, chec, fursecuri, etc.), ciocolată, produse din ciocolată, tablete şi figurine pe bază de cacao şi grăsimi vegetale, vin etc.

Controlul s-a desfăşurat la 34 de operatori economici şi au fost verificate produse specifice sărbătorilor pascale în cantitate de 1.404,7 kg., fiind depistate cu abateri produse în cantitate de 131 kg.

Au fost întocmite 13 procese verbale prin care s-au aplicat amenzi în valoare totală de 7.000 de lei şi cinci avertismente. Au fost oprite temporar de la comercializare produse cu abateri de etichetare în cantitate de 16,5 kg şi în valoare de 337 de lei. Au fost depistate abateri la carne preambalată şi preparate din carne.

Operatorii comercializau carne fără informaţii referitor la denumirea producătorului. S-au verificat patru operatori economici care comercializau ouă, şi s-a aplicat un avertisment pentru comercializare fără ca preţul să fie afişat la loc vizibil.

Flavius Rotariu

Adaugă comentariu