Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – La această concluzie s-a ajuns după ce au fost efectuate analize vizând calitatea izvoarelor şi forajelor publice reşiţene.O serie de verificări asupra calităţii apei în cazul unui număr de 12 izvoare şi patru foraje publice de pe raza municipiului Reşiţa au fost efectuate, recent, la solicitarea primăriei. Astfel, reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică din Caraş-Severin au prelevat probele necesare în vederea analizării bacteriologice, de către laboratorul de microbiologie al instituţiei, dar şi fizico-chimice, de către laboratorul AquaTim din Timişoara.

Rezultatele analizelor arată că, dintre izvoarele verificate, cinci au apă potabilă. Este vorba despre cele de pe străzile Făgăraşului, Mărului, Stâncilor şi Butovăţ, la numerele 1 şi 2. În cazul celorlalte şapte izvoare controlate s-a stabilit că au apă nepotabilă. Este vorba despre cele din Aleea Zadei, Doman, Aleea Albăstrelelor, Renk, Strada Caen, Strada Victoriei şi Strada Butovăţ, la numărul 3. La fiecare izvor este amplasată o tăbliţă pentru înştiinţarea populaţiei asupra faptului că apa este sau nu potabilă. În ceea ce priveşte cele patru foraje publice de unde s-au prelevat probe, apa este potabilă în Parcul Siderurgistului, pe B-dul Muncii şi str. Făgăraşului, din zona Renk. La forajul din Parcul Tricolorului, concentraţia de mangan depăşeşte valorile admise de Legea nr. 458/2002 republicată. Prin urmare, inspectorii de specialitate din cadrul primăriei vor curăţa filtrul pentru remedierea problemei“, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

Antoniu Mocanu

1 Comment

  1. Dl. primar daca sinteti atat de grijuliu cu potatbilitatea apei din izvoare de ce nu forati si cateva fintani si in centrul civic ,politie ,muncitoresc ca apa de la robinet cu toata investitia facuta pe tehnologia germana este de tot cacatul proasta ,insipida si plina de clor .

Adaugă comentariu