Asezamintele culturale de pe Valea Nerei, in reparatii - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

SASCA MONTANĂ – Conducerea primăriei Sasca Montană va scoate la licitaţie pe SEAP, până la mijlocul lunii viitoare, două lucrări menite să reabiliteze şi să modernizeze căminele culturale din satele Slatina Nera şi Bogodinţ.

Costurile celor două proiecte se ridică la suma de 1.000.000 de lei şi va fi alocată din bugetul Companiei Naţionale de Investiţii. „În anii trecuţi am reuşit prin forţele proprii să înlocuim tâmplăria veche cu cea din PVC la ambele cămine, urmând ca după demararea propriu-zisă a lucrărilor să se efectueze reparaţii la acopriş, interioare şi la instalaţiile electrice. Cât priveşte căminul cultural din Sasca Montană, el a fost preluat şi cumpărat de la proprietarul său de drept, iar pe viitor vom încerca să-l modernizăm. Cu ce bani? Vom vedea pe parcurs – fie printr-un proiect european, fie cu bani de la Guvern“, a declarat primarul Ion Poplicean. În 2015, edilul intenţionează să mai atragă fonduri şi pentru reabilitarea dispensarului din centrul de comună, dar şi pentru introducerea sistemului de canalizare în localităţile Sasca Montană şi Sasca Română, pentru care există deja şi studii de fezabilitate. Pentru celelalte trei localităţi – Bogodinţ, Slatina şi Potoc – prioritară este o reţea de alimentare cu apă.

Nu în ultimul rând, se va încerca şi obţinerea unei finanţări pentru asfaltarea mai multor tronsoane de drum. „Banii pentru toate aceste investiţii sperăm să îi obţinem de la Uniunea Europeană, prin Programul Naţional pentru Dezvoltare Rurală 2014 – 2020. Cum acesta nu a fost încă lansat nu ştim nici ce scheme de finanţare sunt pentru mediul rural“, a mai precizat Ion Poplicean.