Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Municipalitatea de pe Bârzava cheamă reşiţenii care deţin locuri de veci să-şi achite taxele de concesiune.

Serviciul Public pentru Întreţinerea şi Repararea Patrimoniului Consiliului Local, de Iluminat Public şi Deszăpezire, din subordinea municipalităţii reşiţene, a făcut un apel către toţi cei care deţin locuri de veci, invitându-i la achitat taxa de concesiune.

„În urma inventarierii locurilor de veci din cimitirele municipiului Reşiţa, s-a constatat că un număr mare de locuri de veci sunt neîngrijite şi abandonate, iar din evidenţele contabile a reieşit că sunt neachitate. Au fost trimise în jur de 100 de înştiinţări cu confirmare de primire pentru achitarea taxei de concesiune. Potrivit Regulamentului de organizare şi funcţionare a cimitirelor, aprobat prin HCL nr. 216/30.10.2012, atunci când «locul concesionat este lăsat în părăsire o perioadă mai mare de doi ani şi concesionarul nu respectă dispoziţiile prevăzute în prezentele norme», concesionarea locurilor de înhumare încetează. După 30 de zile calendaristice de la transmiterea acestui anunţ, locurile de veci neachitate vor fi trecute în administrarea cimitirelor în vederea repartizării altor solicitanţi. Tabelele cu situaţia persoanelor care figurează cu restanţe la plata locurilor de veci sunt afişate la avizierele din cimitire şi la sediul Administraţiei Cimitirelor„, se arată într-un comunicat emis de către Biroul de presă al municipalităţii.

Deşi documentul nu mai vorbeşte despre exhumare, ca altele, în mod clar, în locurile de veci ce vor fi reconcesionate Reşiţa nu va avea morminte supraetajate! Până la reconcesionare, persoanele care ştiu că au datorii pentru locurile de veci sunt aşteptate la sediul Administraţiei Cimitirelor şi Pompelor Funebre din Reşiţa, de pe strada Gratz nr. 6, de luni până vineri, între orele 7.30 şi 15.00, iar duminica în intervalul 8.00-12.00.

Antoniu Mocanu

1 Comment

  1. RESITENI CHEAMA MUNICIPALITATEA SA INGRIJEASCA CIMITIRUL DE LA MUNCITORESC SI SA NUMAI UMBLE CAI TIGANILOR PRIN EL , SI SA FIE PAZIT SA NUMAI SE FURE DIN EL CRUCI DE FIER PT A FI VANDUTE SI CELE DE LEMN LUATE PENTRU FOC …. SI PE URMA SA TOT ASTEPTE TAXE SI IMPOZITE….

Adaugă comentariu