Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – La propunerea primarului Mihai Stepanescu, consilierii l-au făcut cetăţean de onoare pe Pavel Fiştea, descris ca un pionier al serviciilor pentru vârstnici.

Aleşii urbei au aprobat acordarea titlului de cetăţean de onoare al municipiului Reşiţa lui Pavel Fiştea, la propunerea primarului Mihai Stepanescu.

„Din date autobiografice aflăm că domnul Pavel Fiştea este director la Complexul de Servicii Sociale pentru Persoane Adulte Reşiţa de mai bine de un deceniu, se arată în expunerea de motive anexată proiectului de hotărâre, purtând semnătura şefului administrativului reşiţean. Este o persoană care şi-a perfecţionat activitatea prin cursuri postuniversitare şi de master, care s-au alăturat Facultăţii de Ştiinţe Economice în specializarea finanţe-contabilitate din cadrul Universităţii din Timişoara. Prin munca şi eforturile depuse de către domnul Pavel Fiştea în aria asistenţei sociale a persoanelor vârstnice, acestea fiind de notorietate publică în municipiul Reşiţa, acesta a dovedit că este o persoană sociabilă, atentă la detalii, dedicată activităţii de sprijinire a persoanelor vârstnice, capabil de a desfăşura activităţi complexe, capabil de asemenea de a lucra independent şi în echipă, aşa cum reiese din CV. Persoanele vârstnice sunt foarte importante pentru societatea noastră. Trebuie respectate şi îngrijite cu dedicare în anii de pe urmă, într-un mod care să nu le afecteze integritatea fizică şi psihică, onoarea şi respectul ce li se cuvin. Acest lucru se întâmplă de 13 ani sub conducerea domnului Pavel Fiştea la Complexul de Servicii Sociale pentru Persoane Adulte Reşiţa, unde nu puţini bătrâni îşi găsesc alinare, casă şi îngrijire, cuvenite ca parte a ceea ce reprezintă societatea noastră azi. Domnul Pavel Fiştea şi-a canalizat activitatea într-un scop care merită respectul comunităţii în care trăieşte prin simplul fapt că fiecare dintre noi ajungem la un moment dat la vârste respectabile, şi poate cu nevoi speciale. Este bine să ştim că astfel de instituţii sunt conduse de oameni care se implică în acest sens”.

Acordarea dreptului de cetăţean de onoare implică, printre altele, reducerea la jumătate a chiriilor, a taxelor şi impozitelor locale, abonament anual de transport gratuit în oraş, dar şi interurban pe mijloacele de transport în comun aparţinând consiliului local, precum şi invitaţii la diferite evenimente.

Antoniu Mocanu

1 Comment

 1. ochiul public:
  „astfel de instituţii sunt conduse de oameni care se implică în acest sens!!!!”
  Pentru numele lui Dumnezeu, opriti-va! Altfel vor fi mai multi cetateni „de onoare” decat contribuabili platitori!…
  Cu tot respectul cuvenit D-lui Fistea, dansul a avut mereu salariu, perfectionarea profesionala era obligatorie, era deci firesc „sa se implice”, doar nu lucra ca simplu psiholog pe 600RON, nu a facut nimic din banii personali (asa cum poate se procedeaza la clubul Rotary, Caritas samd!!!) Dansul a trait frumos, a vazut lumea, parerea sa a contat mereu, dar, dupa o viata in care au muncit cinstit , se cuvine sa-i respectam pe toti cetatenii, functiile publice sunt (ras)platite, iar profesionalismul il au cu adevarat doar cei care isi exercita profesia!Managementul public se vede ce „departe” ne-a adus!….
  „Onoare, cinste, muncă,
  Principii erodate
  Aduc banuţi in pungă
  Doar in eternitate!”…

Adaugă comentariu