Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Primăria Caransebeş nu a primit nici până acum, în totalitate, banii pentru exproprierile de pe centură.Este vorba de sumele de bani pentru terenurile deţinute de administraţie, expropriate pentru construcţia noii şosele de ocolire a municipiului, cu toate că din patrimoniul oraşului s-a mai transferat de către Consiliul Local, în mod gratuit, către minister încă 9.418 mp de teren.

Este vorba despre o restanţă de aproape 3,9 milioane de lei, bani care ar fi trebuit să intre în conturile municipalităţii încă din 2010. Potrivit reprezentanţilor administraţiei de pe Timiş şi Sebeş, conform contractului încheiat în 2010, cele aproape 3,9 milioane de lei ar fi trebuit achitate în termen de 30 de zile de la data semnării documentelor, însă Compania Naţională de Autostrăzi nu a virat nici până astăzi sumele de bani.

În situaţia municipalităţii se mai află şi câţiva proprietari particulari de terenuri expropriate. Cei de la CNADR susţin că nu au virat banii pentru că nu s-au înregistrat toate modificările de traseu şi completările cu terenurile ocupate la final de la terţi proprietari, pentru a se putea emite o singură Hotărâre de Guvern, de alocare a tuturor sumelor restante pentru despăgubiri.

„Noi i-am susţinut cu tot ce am putut, de la acceptarea traficului greu şi a utilajelor cu materiale pe străzile municipiului către şantierul centurii, de la avize şi autorizaţii până la rezolvarea rapidă şi operativă a oricărei solicitări adresate primăriei. Fie nu au, fie nu doresc ca să-şi achite datoriile, dar noul ministru, vă garantez că le va onora“, ne-a spus primarul municipiului Caransebeş, Ion Marcel Vela.

Nina Curiţa