Caraş-Severin, Romania

PLUGOVA – O femeie din Plugova plăteşte medicamente ce au preţul de zece ori cât indemnizaţia lunară.

Din luna martie 2009, Sofia Pepşilă, încadrată cu handicap mediu din cauza bolii Parkinson de care suferă, trebuie să se descurce cu indemnizaţia lunară de 33,50 de lei. Soţul ei are o pensie care trece cu câţiva lei de 800 şi din care trebuie să acopere tot ceea ce este necesar. Cel mai greu le este atunci când, la farmacie, trebuie să asigure coplata medicaţiei absolut necesare.

„Deşi medicamentele trebuiau să fie gratuite, e nevoie să plătesc banii suplimentari. Am avut şi luni în care acestea au ajuns sau au trecut de 300 de lei. Am primit ajutor de încălzire şi acele ajutoare de la Uniunea Europeană, dar banii cu care trebuie să ne ducem bătrâneţile nu sunt suficienţi. N-ar fi nimic, dacă nu ne-ar încurca medicamentele acelea”, ne-a spus ieri bărbatul femeii în cauză. Sofia Pepşilă a muncit la cooperativa din localitate, perioadă care, însă, nu-i dă dreptul la o pensie. Dar, indemnizaţia de 33,50 de lei nu-i dă nici dreptul la sănătate sau o viaţă onorabilă.

Flavius Rotariu

2 Comments

  1. Problema teoretic ar fi simpla: daca sar lua bani de la un asazis revoilutionar de ex. (2000 pe luna), combinat cu un grad de handicap grav cu asist. pers (peste 900)+ o alta pensie sau salar…TE DOARE MINTEA DEJA…de multe ori astfel de persoane nu au nici in clin nici in maneca cu revoluita sau vreun handicap…sa vedeti cum astfel de amarati ar avea „alt drept”…dar problema pleaca de „sus” si „foarte sus”

  2. Poate ne spune si noua CAT A COTIZAT LA SISTEMUL DE PENSII.
    Atat cat a cotizat…atat primeste acum.
    Toata viata a durut-o la basca de sistemul de pensii si acum trebuie sa-i platim noi de mila.
    Nu mi se pare corect.

Adaugă comentariu