Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Asociaţia Judeţeană de Fotbal Caraş-Severin a organizat, duminică, 25 august a.c., prin comisiile de specialitate, „Consfătuirea arbitrilor şi observatorilor”. Altfel spus, cu acest prilej au fost organizate testele fizice şi teoretice, în perspectiva noului sezon competiţional.

Arbitrii s-au prezentat la stadionul „Mircea Chivu” din Reşiţa, pentru testele fizice: şase serii a câte 40 de metri (minim 6,2 secunde) şi testul Cooper (minim 2.700 m, în 12 minute). Din Valea Domanului, arbitrii s-au deplasat la Universitatea „Eftimie Murgu”, pentru testarea teoretică. Dar, înaintea testului, ce a constat din zece întrebări, specifice regulamentului de joc, Costinel Ristache, preşedintele AJF Caraş-Severin, a participat la şedinţa comună cu observatorii şi arbitrii.

Prilej cu care s-a adresat, în primul rând, acestora din urmă: „Vă mai spun încă o dată cu toată fermitatea că, fără multă muncă, fără pregătire teoretică şi fizică ireproşabile şi fără sacrificii în plan personal, şi accentuez pe aceste două repere, nu aveţi şi nu avem nici o şansă de a urca mai sus, în ierarhia arbitrajului românesc. Există, din anul 2011 programul de reglementare a Convenţiei UEFA, iar ca o cerinţă a AJF Caraş-Severin vă solicit insistent să vă perfecţionaţi continuu. Consider că încă avem arbitri foarte talentaţi, care ar fi trebuit să fie de ani buni cel puţin în Lotul C”.

În continuare, preşedintele forului judeţean de fotbal a avut un mesaj şi prentru observatori: „Primordială va fi activitatea depusă în cadrul instituţiei şi modul de completare a documentelor oficiale. Atenţie la completarea rapoartelor de observare, astfel încât membrii comisiilor să poată judeca în cunoştinţă de cauză! Fără a descrie fazele şi situaţiile mai deosebite, nu veţi ajuta nici comisia de arbitri şi nici arbitrul respectiv”.

Apoi, s-au prezentat materiale tematice, oferite de Gheorghe Balaj, preşedintele C.J.A. Caraş-Severin, Petru Herghelegiu, preşedintele Comisiei de Competiţii a AJF, şi de Cornel Corocan, secretarul general al forului judeţean.

Marius Moraru