Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Mai mulţi cetăţeni străini au fost depistaţi în Caransebeş fără acte sau bani asupra lor.

Poliţia Locală şi Serviciul de Evidenţă Informatizată a Persoanei au trecut la verificarea persoanelor fără adăpost care-şi fac veacul prin capitala gugulanilor. În ultima perioadă s-a înregistrat un aflux important de cetăţeni fără domiciliu, fapt sesizat şi de mai mulţi caransebeşeni care s-au trezit agresaţi verbal de boschetari prin parcurile din zona centrală.

În aceste condiţii, acţiunea celor două instituţii din subordinea municipalităţii a fost binevenită, fiind identificaţi mai mulţi cetăţeni fără acte, care au declarat că se află în tranzit prin Caransebeş. Potrivit primarului Marcel Vela, cei care sunt în nevoie vor fi îndreptaţi către instituţiile abilitate, iar restul vor fi trimişi înapoi în zonele de unde provin.

„Partea negativă este că printre astfel de persoane sunt şi unele care pot dezvolta fenomene antisociale şi în consecinţă vom lua măsurile legale“, a spus edilul-şef, care a mai remarcat că municipiul a devenit atractiv pentru oamenii care nu au un loc stabil datorită dezvoltării economice şi stabilităţii din ultimii ani.

Printre cei depistaţi noapte în staţia CFR s-au numărat şi patru cetăţeni arabi, un sirian, doi algerieni şi un marocan, fără acte sau bani asupra lor, care au declarat că au fost daţi jos din trenul spre Bucureşti, unde mergeau pentru a-şi reînnoi vizele de şedere.

Lidia Almăjanu

1 Comment

  1. Patronul de la barul einstein din caransebes este implicat in acest trafic si in alt fel de trafic.  

Adaugă comentariu