Caraş-Severin, Romania

ZORLENŢU MARE – În 2009, în comuna Zorlenţu Mare şi în satul aparţinător acesteia, Zorlencior, demarau lucrările pentru alimentarea cu apă a celor două localităţi. De atunci însă au trecut patru ani, iar oamenii se spală tot la lighean, căci nici vorbă de apă la robinete, întrucât lucrarea a fost sistată încă din iarna anului trecut.

Despre toate acestea ne-a vorbit primarul Viorel Isfan, cel care în vară câştiga încă un mandat la primărie. „Alimentarea cu apă ar fi trebuit finalizată în 2010, la un an după ce lucrările au şi demarat. Din păcate, acest lucru nu s-a întâmplat, constructorul refuzând să lucreze fără bani, după ce finanţările guvernamentale au fost îngheţate. Sperăm să se deblocheze aceste fonduri, că dacă nu ne îngroapă. Este o investiţie mare, de aproximativ cinci milioane de lei, iar dacă constructorul nu se apucă în curând de treabă, lucrarea riscă să se degradeze. Fondurile alocate până acum de Guvern sunt de 2,5 milioane de lei, deci, ar mai fi nevoie de încă atât pentru finalizarea acestui proiect“, ne-a declarat Viorel Isfan.

Edilul a mai precizat că lucrările la Zorlenţu Mare sunt realizate în proporţie de 45-50%, în timp ce în satul Zorlencior de numai 35%.

Roxana Bălan Nafiru

Adaugă comentariu