Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Vicepreşedintele CJ a explicat că terenul şi clădirile fostei unităţi militare pot fi gajate pentru ridicarea sechestrului.

În continuare se caută soluţii pentru scoaterea SC AquaCaraş de sub sechestru şi deblocarea conturilor. Atât Primăria Reşiţa cât şi Consiliul Judeţean au propus ca garanţie pentru această operaţiune câte un teren. Dacă cel al municipalităţii reşiţene a fost acceptat, cel al CJ – o fostă unitate militară de mecanizate din Caransebeş – a avut ceva probleme legate de intabulare.

„Cred că suntem în fază finală la soluţia problemei, mai exact CJ poate garanta cu terenurile şi clădirile fostei unităţi militare Şesu Roşu din Caransebeş. La ora actuală ele sunt din nou intabulate şi reevaluate, în aşa fel încât să devină o garanţie viabilă. Am fost sprijiniţi de Oficiul de cadastru şi de ANAF pentru ca lucrurile să meargă rapid şi să fim în măsură să respectăm termenele impuse. Sperăm ca noutăţile ce au loc în aceste momente la Bucureşti – cu schimbarea miniştrilor – să nu afecteze în vreun mod eforturile depuse de noi“, a explicat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Ilie Iova.

Cu toate acestea, pe lângă veştile bune prezentate de către vicepreşedintele CJ, există şi una rea, legată de valorile vehiculate ca evaluare. „E doar un zvon, însă ar exista posibilitatea ca suma din raportul de evaluare a terenurilor să fie mai mică potrivit unei grile a notarilor decât cea solicitată de ANAF ca garantare. Noi sperăm să nu fie aşa, însă dacă se confirmă, va trebui să vedem cum acoperim cei 1,3 milioane de euro ce trebuie depuşi“, a adăugat Ilie Iova