Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Bilanţul toamnei nu este unul prea roz pentru Caraş-Severin. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, în cel de-al treilea trimestru al anului, efectivele specializate au efectuat nu mai puţin de 693 intervenţii la descarcerare, asistenţă persoane şi asistenţă medicală de urgenţă (SMURD). Dintre acestea, 43 au fost descarcerări, 580 au fost cazuri de asistenţă medicală de urgenţă, iar 70 – de asistenţă persoane.

În total, în cel de-al treilea trimestru, ISU „Semenic“ a înregistrat 906 intervenţii, între care s-au înscris cele 693 de intervenţii SMURD, 46 de incendii, 44 de incendii de vegetaţie şi altele, în genul arderilor necontrolate, 41 de acţiuni de protecţie a comunităţilor (inclusiv prin salvarea a 11 animale, degajare, curăţare carosabil, deblocare uşi, căutare de persoane etc) şi alte 82 de situaţii de urgenţă. În categoria celor din urmă au făcut parte şi trei misiuni pirotehnice, 56 de evenimente publice de amploare şi 23 de intervenţii pentru înlăturarea efectelor inundaţiilor.

Pe timpul intervenţiilor serviciilor profesioniste, au fost asistate 677 persoane (din care 62 copii), a fost salvată o persoană, 24 animale și păsări şi au fost protejate bunuri în valoare aproximativă de 5.877.800 de lei. Ca urmare a situaţiilor de urgenţă produse în acest trimestru, exceptând intervenţiile SMURD, nu au existat persoane rănite sau decedate. Au fost distruse bunuri în valoare aproximativă de 2.113.030 lei.

Adaugă comentariu