Caraş-Severin, Romania

BĂILE HERCULANE – De şapte ani, în noiembrie sau decembrie, Camera Agricolă Judeţeană, structură aflată în subordinea Consiliului Judeţean Caraş-Severin, organizează în oraşul de pe Valea Cernei o conferinţă naţională pentru apicultori, cu teme ce-şi propun revigorarea acestei ramuri şi prezentarea unor metode de producere a mierii în condiţii ecologice, propice pieţei din Uniunea Europeană.

Ajuns anul acesta la cea de-a VII-a ediţie, evenimentul are loc sâmbătă, 14 decembrie, iar printre invitaţi se numără apicultori din ţară şi din judeţ, reprezentanţi ai formelor asociative din domeniu, ai Asociaţiei Crescătorilor de Albine şi ai Ministerului Agriculturii, dar şi autorităţi judeţene.

Pe lângă subiectele legate de programul naţional apicol, se vor mai dezbate teme de actualitate, precum: noutăţi şi evoluţii în peisajul apicol din România, posibilităţi de finanţare a sectorului apicol, dar şi subiecte referitoare la potenţialul de dezvoltare a apiculturii ecologice.

În cadrul conferinţei şi-au anunţat participarea vicepreşedintele Academiei de Ştiinţe Agricole, prof. dr. ing. Valeriu Tabără, şi prof. dr. ing. Marian Bura, de la Universitatea de Ştiinţe Agricole din Timişoara.

1 Comment

  1. Timisoara se muta ceva mai la vale pe firul unei ape ce pare ca se tulbura cu doua persoane care au rezultate remarcabile> Domnul profesor Tabara Valeriu nu are ce cauta printre apicultori cand domnia sa este asociatul lui monsato, cei ce doresc pe pamantul carasean disparitia albinelor prin mentinerea OMG, adept infocat, prin politica de pesticizare a terenurilor agricole fara sa le pese de voi caraseni. Habar nu aveti pe cine aveti in fata voastra. Ei voteaza desertificarea Romaniei, ei sunt cei ce va vand. Stim ca aveti polite de platit deoarece v – au mentinut in functii din 2000 pana in dec. 201…… Domnul prof. Bura este bine sa vina cu doctorii in caracatite, somoni, iepuri, dihori. Cu albinele cine poate da cele mai bune asocieri eco este doamna patruica specialista in cresterea porcilor din campia caraseana. daca acestor oameni le – au murit laudatori le putem spune ca pot face lobby pentru cota de lapte.

Adaugă comentariu