Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Din martie se depun cererile de sprijin pe suprafaţă. Până atunci, APIA explică fermierilor ce trebuie să facă.Începând din această lună şi până în 10 iunie, angajaţii APIA le vorbesc fermierilor despre fondurile europene şi naţionale destinate schemelor şi măsurilor de sprijin pe suprafaţă din 2013.

Ca şi în anii trecuţi, oamenilor li se explică cum să îşi identifice parcelele agricole, folosind aplicaţia IPA Online, prin intermediul căreia beneficiarii conectaţi la internet îşi pot vizualiza propriile parcele din campania anterioară şi îşi pot digitiza şi altele, prin identificare pe ortofotoplanurile disponibile în baza de date (LPIS) a APIA.

„Pe durata campaniei, care este una naţională, vom organiza sesiuni de informare şi instruire a fermierilor şi a administraţiei agricole din primării. Le vom vorbi acestora despre perioadele de depunere a cererilor de sprijin pentru plăţile pe suprafaţă din acest an, despre modalitatea de completare a acestora, despre condiţiile de eligibilitate impuse de legislaţia europeană şi naţională, dar şi despre tipurile de controale impuse de regulamentele europene. O atenţie deosebită se va acorda procedurii de completare electronică a declaraţiei de suprafaţă şi identificare, respectiv schiţare corectă, on-line, a parcelelor agricole. De asemenea, se va pune accent pe obligativitatea agricultorilor de a respecta normele de eco-condiţionalitate pe toate suprafeţele agricole utilizate“, a explicat Dumitru Stepanescu, directorul executiv al APIA Caraş-Severin.

Campania de primire a cererilor de sprijin pe suprafaţă se va derula în perioada 1 martie – 15 mai 2013, respectiv 10 iunie, cu penalizări de 1% pentru fiecare zi de întârziere.

Roxana Bălan Nafiru

Adaugă comentariu