Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Municipalitatea continuă să doteze Spitalul Municipal de Urgență cu aparatură medicală de înaltă performanță.

Primarul Marcel Vela a semnat în 17 iunie un nou contract pentru achiziționarea a două aparate Roentgen, prin proiectul „Reabilitarea, modernizarea şi dezvoltarea activităţilor de ambulatoriu în specialitatea radiologie-imagistică medicală şi TBC”.

„Am semnat contractul pentru lotul 2 de aparatură din proiectul cu finanțare europeană. Este vorba de un aparat fix de grafie digitală Roentgen cu braț U direct cu aplicații pulmonare, pentru dispensarul TBC, și de un al doilea aparat Roentgen pentru aplicații în radiologie de urgență cu masă mobilă, ce va fi folosit în secția Urgențe. Vom instala aceste aparate doar după ce lucrările de construcție și reabilitare vor fi finalizate în întregime, pentru a nu le umple de praf și, implicit, deteriora. O parte din spațiile din Policlinică sunt deja amenajate iar la celelalte se lucrează intens pentru a le aduce la un standard european. Valoarea celor două aparate Roentgen care vor fi instalalte până cel târziu în luna septembrie depășește 1,2 milioane de lei”, a precizat edilul Caransebeșului.

Potrivit acestuia, prin proiectul cu finanțare europeană municipalitatea încearcă să ofere, prin Spitalul Municipal de Urgență, servicii medicale de calitate, chiar dacă doar o treime din pacienți sunt din Caransebeș, restul de două treimi provenind din localitățile învecinate.

Lidia Almăjanu

1 Comment

  1. Domnule Primar puteti sa aduceti aparatura de ultima generatie ca doctorii din acest spital nu sunt doar slab pregatiti sunt total nepregatiti profesional,acesti asa zisi doctori stau cu mana intinsa ca milogii cu deosebirea ca milogii stau pe strada si doctorii acestia stau intr o institutie a carei finantare vine din banii nostrii….o spun din experienta proprie deoarece sunt trecut prin acest spital de nenumarate ori cu acelasi rezultat:maini intinse dupa bani…profesionalism zero.problema este ca nu vad rezolvarea situatiei in urmatorii 2000 de ani..imi pare rau

Adaugă comentariu