Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Este ultimul avertisment dat de Primăria Reşiţa constructorilor care n-au refăcut străzile după ce le-au spart pentru lucrări la reţelele de apă şi canalizare.

Vine iarna iar străzile cu lucrări la apă şi canal arată precum ogoarele brăzdate, dar nesemănate. Reprezentanţii municipalităţii spun că au dat un ultim avertisment scris constructorilor care n-au refăcut străzile, urmând să le aplice amenzi dacă nu încep să lucreze la acest capitol chiar de săptămâna aceasta, întrucât vremea permite.

„Am atenţionat din nou agenţii economici care lucrează în Reşiţa, firmele ce derulează lucrări deosebite aici, vizavi de reţelele de apă şi canalizare, de importanţa refacerii acelor suprafeţe afectate de aceste lucrări, spune primarul Mihai Stepanescu. Pentru că, pe lângă ceea ce simţim la robinet sau la sistemele de canalizare, ne interesează şi aspectul estetic şi siguranţa cetăţenilor, uşurinţa de a tranzita dintr-o parte în alta a oraşului. Iar toate acestea se pot face şi prin refacerea părţii carosabile afectate de lucrări, după compactarea acelor zone unde unde s-au derulat lucrări investiţionale. Le-am dat un termen, săptămâna aceasta dacă nu se apucă de lucrări vom aplica amenzile. Până acum au găsit tot felul de explicaţii, cum că lipsesc o parte din materiale, o parte din mijloacele tehnice. În orice caz, timpul permite refacerea acelor zone şi cred că e bine să conştientizeze faptul că, pe lângă solicitările de permise de spargere, este nevoie să refacă, după un grafic pe care noi l-am primit de la dânşii, dar care deocamdată nu este onorat. Ca atare, în acele comandamente pe care le facem în fiecare miercuri, la ora 11.30, vom discuta, dar cu procesele verbale de contravenţie pe masă, şi le voi aduce aminte că n-o să mai dăm permise de spargere până nu refac ceea ce trebuiau să refacă“.

Amenzile pot merge de la 10.000 de lei, până la 50.000 de lei, la care se pot adăuga prejudiciile legate de lipsa refacerii.

Adaugă comentariu