Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Asta mulțumită frăției pesedisto-penelisto-pemepisto-independentă din Adunarea Generală a Acționarilor de la ADI Acvabanat.

Reprezentanții mai multor administrații locale au decis că locuitorii județului trebuie să plătească mai mult pentru apa și canalizarea furnizate de AquaCaraș. Mai precis, tarifele au fost majorate cu indicele de inflație, la solicitarea conducerii operatorului județean de apă și canalizare. Nu toate primăriile au fost de acord cu această majorare. Spre exemplu, Caransebeșul și Băile Herculane s-au opus, ceea ce l-a făcut pe demisionarul edil de la Moldova Nouă să se lanseze în acuzații gen „comuniștilor, iar voi vă opuneți?”.

Spuneam de frăția inter-partinică pentru că au fost, totuși, de acord cu majorarea tarifelor atât Consiliul Județean (PSD), cât și primăriile din Reșița, Anina, Ocna de Fier (toate PNL), Bocșa (PMP) și Moldova Nouă (independent după excluderea din PNL).

În cifre, dacă până acum cărășenii scoteau din buzunar 4 lei plus TVA pentru metrul cub de apă și 2,67 lei plus TVA pentru metrul cub de canalizare, prețuri considerate printre cele mai mari din țară, mai ales în condițiile în care în multe localități cărășene apa vine prin cădere, de acum înainte noile tarife sunt de 4,63 lei plus TVA la apă și 3,1 lei plus TVA la canalizare. Per total, o creștere de 50 de bani pentru fiecare metru cub de apă și canalizare. O nimica toată acest indice de inflație, nu?

„Majorarea preţurilor şi tarifelor se impune ca urmare a creşterii preţurilor la energia electrică, gaze, carburanţi, a materiilor prime şi materialelor folosite în procesul de tratare a apei. Trebuie precizat faptul că în perioada 2015-2019, AquaCaraş nu a majorat niciun preţ sau tarif“, ne-a spus directorul general al societăţii, Gheorghe Filipescu.

Nina Curiţa

5 Comments

  1. Ce mai conteaza ca avem apa/canal cea mai scumpa din Romania, cele mai mari impozite/taxe, ciuciu locuri de munca, infractionalitate in crestere, drumuri pline de gropi/santuri cand avem trotuare, Custom Resita si chiar si tramvai? 🙂
    Hai noroc si la mai mare ca afara-i caldura mare!

    Ex-Tinctor

  2. Așa ne trebuie ,primarului bișnițar și manglitorilor care se gudura pe langa el ,sa le fie rușine carora l-au ales ,speram sa mai fie ales în continuare și uite așa ne cărăm dracului toți cei care mai credem într-o țară mai normala,fara cretini in politică și fără nesimțiți și hoți in aparatul de stat.Bai primare pleacă și lasane nu ești bun de nimic .

  3. Niste excroci,să- și afișeze salariile pe care le au si cam ce lucrează zi de zi.În Oțelu cînd terminați canalizarea, case de lux si se pișă in fundul curții.Cu furci si topoare călare pe ei.

  4. Trebuie sa ne spunem doleantele cat se mai poate nu sa scriem pe net si face mai nimic !.

Adaugă comentariu