Caraş-Severin, Romania

GÂRNIC – După apă urmează alte proiecte edilitare pentru care primăria speră să obţină şi fondurile necesare. În maximum o lună, în satul Padina Matei, comuna Gârnic, va avea loc recepţia finală a lucrărilor la reţeaua de alimentare cu apă, iar până în primăvară se vor încheia şi cele de la dispensarul din Gârnic. Tot atunci, potrivit declaraţiilor făcute de primarul Nicolae Tismănariu, vor fi demarate şi lucrările de construcţie a unei grădiniţe, cu două clase, la Padina Matei, după ce proiectul depus la Ministerul Educaţiei, prin Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin, a fost aprobat.

„Licitaţia a avut loc la finele anului trecut, dar din cauza condiţiilor meteo nefavorabile constructorul nu a dorit să înceapă construcţia. Era şi firesc să se întâmple aşa, dat fiind faptul că în partea noastră iernile nu sunt deloc blânde. Până în primăvară sperăm ca şi lucrările de la dispensarul comunal să fie gata. Chiar dacă momentan nu avem un cadru medical în comună, sperăm ca, în cel mai scurt timp, să rezolvăm şi această problemă, pentru că şi noi, cei de la sat, avem nevoie de servicii medicale. Este bine de ştiut că, în perioada aceasta, avem o echipă de muncitori care lucrează la amenajarea imobilului destinat medicului de familie“, a completat Tismănariu. Tot în derulare se află şi proiectul depus de administraţia locală pe Măsura 313, pentru construirea unui centru de informare turistică în comuna Gârnic.

„Clădirea este ridicată, mai avem de lucrat la interioare şi dotări. Aşteptăm, de asemenea, deblocarea posturilor în sistemul bugetar pentru a putea angaja şi doi ghizi turistici“, a mai precizat primarul din Gârnic.

Ca planuri de viitor, edilul vorbeşte despre apă, canalizare şi staţie de epurare la Gârnic – proiect depus la Fondul pentru Mediu, de unde se şi aşteaptă un răspuns – dar şi despre canalizare şi centru after-school la Padina Matei.

Roxana Bălan Nafiru

Adaugă comentariu