Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Noua conducere a cluburilor reşiţene Interact, Rotaract şi Rotary a fost aleasă prin vot secret.

Cluburile Interact, Rotaract şi Rotary din Reşiţa au organizat ceremonia de schimbare oficială de mandat. La eveniment au participat reprezentanţii tuturor cluburilor, care au apreciat munca depusă de vechea gardă şi i-au incurajat pe noii lideri.

În fiecare an, pe data de 1 iulie, începe un nou an rotaractian, prilej cu care se predă viitorilor preşedinţi conducerea cluburilor. Rotaract este un club sponsorizat de Rotary, pentru tineri cu vârste între 18 şi 30 de ani, în timp ce clubul Interact se adreseaza tinerilor voluntari cu vârste de până la 18 ani.

Ambele cluburi, Rotaract şi Interact, au menirea să se implice în activităţi constructive, din care pot învăţa la fiecare pas câte ceva, ajutând în acelaşi timp societatea din care fac parte. În majoritatea oraşelor lumii există câte un club Rotary şi – sub tutela sa – un club Rotaract implicat în nevoile şi în atributele societăţii înconjurătoare. Rotaract vine de la „Rotary in action”, un nume care spune cam tot ce e nevoie să fie spus: energia tinerilor pusă în slujba ideii de serviciu.

În cadrul evenimentului de schimbare oficială a mandatului, de săptămâna aceasta, Eleonora Chiseliţe, fostul preşedinte Interact, a înmânat colanul Soniei Cucu, cea care va păstori, timp de un an, clubul reşiţean.

Prezenţi la ceremonie, reprezentanţii clubului Rotary au ţinut scurte alocuţiuni, trasându-se şi un scurt bilanţ al anului rotaractian ce tocmai s-a încheiat. În cadrul aceleiaşi ceremonii, fostul preşedinte al clubului Rotaract, Bianca Bulgaru, a predat mandatul noului preşedinte, Petronela Comora, cea care de acum va prelua toate sarcinile şi îndatoririle clubului reşiţean. Cu acelaşi prilej a fost organizată şi ceremonia de predare a mandatului pentru clubul Rotary. Astfel, Sever Cotuna, preşedintele 2012-2013, a înmânat colanul şi însemnele clubului noului preşedinte, prof. univ. dr. Nadia Potoceanu, cea care, pe lângă cariera universitară, s-a remarcat şi prin diverse proiecte aplicate în sfera non-guvernamentală.

Adaugă comentariu