Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Promisiunile că vom avea un aparat de rezonanţă magnetică la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa se vor concretiza în luna februarie a acestui an.

În clipa de faţă, cel mai apropiat aparat RMN este la Timişoara. Pacienţii care au nevoie de serviciile acestuia sunt astfel nevoiţi să parcurgă peste 100 de km, iar aparatul din Timişoara nu deserveşte numai locuitorii celor două judeţe…

Însă, pentru cărăşeni, problema este pe cale de a se rezolva. Încă din octombrie 2010, Sorin Frunzăverde, preşedintele CJ Caraş-Severin, spunea că Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa va avea un aparat de imagistică prin rezonanţă magnetică.

În ultima şedinţă a Consiliului Judeţean din acest an, Frunzăverde a anunţat că licitaţia pentru achiziţionarea aparaturii va avea loc pe 16 februarie 2012. „Sper că, în cel mai scurt timp, după licitaţie, să beneficiem de serviciile acestui aparat. Important e ca oamenii să nu mai fie puşi pe drumuri până la Timişoara pentru astfel de investigaţii. Nu ne facem griji că nu vom avea medici care să citească rezultatele. Vom avea şi personalul necesar, important e să achiziţionăm RMN-ul“, a declarat preşedintele CJ.

„Acest aparat este un vis mai vechi al medicilor de la Spitalul Judeţean Reşiţa“, a completat managerul unităţii, dr. Dumitru Secăşan. Valoarea acestei investiţii este de un milion de euro.

Nina Curiţa

1 Comment

  1. As dori sal intreb pe domnul Secasan,daca spitalul judetean de urgenta are dOar sectia RMN???????????gunoiul din fata spitalului cind are de gind sa l care,un wc functionabil pe sectii cind are de gind sa faca,eu ma mir ca nimeni inca nu a adus o televiziune in acel spital,cind are de gind sa pregateasca personalul,sa fie in masura sa se ocupe de pacienti,si mai ceva CUM TREBUIE SA FACA UN CETATEAN ROMIN SA AJUNGA LA SECTIA RMN FARA CA SA TREACA PE LA CABINETE PRIVATE ,DEOARECE ACEASTA SECTIE ESTE A SPITALULUI.

Adaugă comentariu