Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Proiectul iniţiat de DSP, în parteneriat cu Primăria Reşiţa, se află pe banca de aşteptare a finanţării. Asta pentru că lista medicilor specialişti sau rezidenţi care vor să rămână să practice medicina la Reşiţa a fost completată din primăvară cu noi cereri, adăugându-se şi alte cadre din sistemul de sănătate.

Proiectul de construire a unui bloc ANL pentru aceştia a fost demarat în scopul atragerii şi menţinerii specialiştilor în zonă, condiţiile necesare în vederea întocmirii Listei de priorităţi conform Ordinul Ministerului Sănătăţii Publice nr. 1.355 din 23 iulie 2008 privind aprobarea Criteriilor de stabilire a ordinii de prioritate în soluţionarea cererilor de repartizare a locuinţelor construite de Agenţia Naţională pentru Locuinţe pentru medicii rezidenţi şi alţi tineri specialişti din sistemul de sănătate fiind simplificate şi favorabile mai multor angajaţi din sistem.

Purtătorul de cuvânt al DSP, Daniel Botgros, ne-a comunicat cum a evoluat proiectul şi în ce stadiu se află: DSP Caraş-Severin a făcut o adresă la sfârşitul lunii august către Primăria Reşiţa, prin care am comunicat numărul de solicitări din partea medicilor tineri specialişti şi a asistenţilor medicali. Acestea au ajuns la 28, dar trebuie să reamintim că încă e deschisă lista cererilor pentru ANL şi biologilor şi farmaciştilor. La medici, după cum am comunicat încă din primăvară, s-a dat o derogare în privinţa vârstei, în sensul că medicii pot avea şi peste 35 de ani. Prin această adresă am solicitat construirea unui bloc ANL. Dealtfel, Primăria a şi găsit terenul, acesta fiind în cartierul Moroasa I, iar demersurile pentru aprobările necesare finanţării sunt deja începute, nu mai rămâne decât să aşteptăm să se construiască acest ANL al medicilor. Precizăm că se primesc în continuare cereri din partea celor care vor să obţină aceste locuinţe, mai ales că condiţiile de vârstă sunt acum favorabile multor medici specialişti sau rezidenţi“.

Adaugă comentariu