Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Conform Agenției Naționale de Integritate, fostul director al CJP Caraş-Severin s-a aflat în incompatibilitate cât timp a ocupat această funcţie.În ultimii ani, la Casa Judeţeană de Pensie Caraş-Severin s-a jucat o adevărată alba-neagra cu directorii. Jurnal CS a scris despre repetatele modificări de la conducerea instituţiei, care, ne asigurau autorităţile, n-au legătură cu conflictele politice… Cert e că, într-o perioadă destul de scurtă, pe la şefia Casei s-au perindat reprezentanţi ai principalelor partide – liberalul Dorin Brăilă, social-democrata Tudoriţa Nicula sau democrat-liberalul Cătălin Bîcleşanu, unii dintre ei chiar de mai multe ori.

Însă, în toată această febră a schimbărilor, autorităţilor grijulii ca în judeţe să fie oameni care să urmeze politica centrului le-au mai scăpat unele detalii despre aceştia. Cum ar fi faptul că, în perioada în care Tudoriţa Nicula a ocupat această poziţie (25 mai – 14 octombrie 2009), dânsa era, încă din 2002, şi administrator al unei societăţi private.

La mai bine de un an după ce Nicula a părăsit conducerea CJP, Agenţia Naţională de Integritate a demarat o evaluare în acest caz. După încă un an, pe 4 noiembrie 2011, a ajuns la concluzia incompatibilităţii, întrucât au fost încălcate dispoziţiile art. 94, alin. (2), lit. c) din Legea nr.161/2003, ce prevede că „funcționarii publici nu pot deține alte funcții și nu pot desfășura alte activități, remunerate sau neremunerate în cadrul regiilor autonome, societăților comerciale ori în unități cu scop lucrativ din sectorul public, sau privat, în cadrul unei asociații familiale sau ca persoană fizică autorizată“.

Conform comunicatului ANI, o persoană a cărei incompatibilitate a fost dovedită va fi decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică, în afara celor electorale, pe o perioadă de trei ani. Această interdicţie operează de la data rămânerii definitive a raportului de evaluare, respectiv a rămânerii definitive și irevocabile a hotărârii judecătorești de confirmare a existenței unei stări de incompatibilitate. Fosta şefă a CJP Caraş-Severin poate contesta însă acest raport, având la dispoziţie un termen de 15 zile.

1 Comment

Adaugă comentariu