Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Demersul Cartel Alfa va stopa reţinerile salariale impuse de decizia Curţii de conturi.

Preşedintele filialei Cartel Alfa Caraş-Severin, Marian Apostol, a avut joi o întâlnire cu primarul municipiului Reşiţa, Mihai Stepanescu, în cadrul căreia au fost discutate aspecte legate de reţinerile care au fost impuse salariaţilor din Primăria Reşiţa. Reţinerile au venit ca urmare a deciziilor Curţii de conturi care a constatat în trecut că drepturile acordate în urma contractelor colective de muncă sunt ilegale.

„De aproximativ un an şi jumătate, filiala Cartel Alfa Caraş-Severin a făcut un demers de lobby la nivelul întregului spectru politic. Demersul a avut drept scop obţinerea unei legi care să stabilească amnistia fiscală pentru salariaţii din sistemul bugetar care trebuiau să înapoieze acele drepturi“, a precizat Marian Apostol.

Acţiunea a fost una de succes şi a apărut Legea nr. 84/2012 care stabileşte că toate drepturile acordate până la data intrării în vigoare a legii ce reglementează salariile bugetarilor se prezumă a fi drepturi legale şi toate deciziile de imputare sunt nule. „Am făcut şi o adresă din partea Cartel Alfa pe care i-o vom înmâna mâine (vineri – n.r.) domnului primar într-o nouă întâlnire la care vor participa şi reprezentanţi din compartimentul financiar-contabil al primăriei. Rezultatul acestei întâlniri ar fi emiterea de îndată a unei dispoziţii de anulare a reţinerilor respective. Din păcate, legea a apărut cu menţiunea că sumele care au fost reţinute până acum nu se mai înapoiază. Acesta este şi motivul pentru care încercăm să grăbim stoparea reţinerilor, pentru că orice ban care este reţinut de acum încolo nu se mai returnează“, a mai amintit Marian Apostol.

Flavius Rotariu