Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Chiar dacă fluiditatea traficului atinge cote alarmante pe alte meleaguri, viteza pare să fie şi boala cărăşenilor. Asta ne-o arată cifrele furnizate de Poliţie, după o acţiune de şapte ore, derulată duminică, în judeţ.

„Între orele 11.00 şi 18.00, polițiștii rutieri din inspectoratele județene CS și TM au desfășurat o acțiune comună pe DN 6, vizând combaterea principalelor cauze ale accidentelor rutiere înregistrate pe acest segment de drum. În județul nostru au acționat 16 polițiști de Rutieră și 6 polițiști de Ordine Publică, cu două pistoale radar și trei aparate radar montate pe autospeciale“, ne informează IPJ CS.

Iar rezultatele nu s-au lăsat aşteptate, viteza conducând covârşitor clasamentul amenzilor: „Bilanțul din judetul nostru: au fost aplicate un număr de 262 sancțiuni contravenționale, din care 212 pentru depășirea vitezei legale, au fost reținute 70 permise de conducere, din care 25 pentru depășirea vitezei și 45 pentru nerespectarea normelor legale privind depășirea. Au fost înregistrate și câteva recorduri nedorite, viteze de 146 km/h, 148 km/h și 151 km/h într-o zonă unde limita legală era de 70 km/h. Valoarea contravențiilor 164.140 lei. Au fost constatate două infracțiuni“, precizează Poliţia judeţului. Oamenii legii ne asigură că astfel de acţiuni vor viza şi alte zone ale judeţului, în funcţie de situaţiile din trafic.

Într-o acţiune similară, derulată într-una din dimineţile trecute, timp de patru ore, pe DN 58B, cu efective sporite şi în sistem integrat, au fost folosite patru radare în cascadă. Atunci au fost aplicate 118 sancţiuni contravenţionale, dintre care 98 pentru viteză, iar 14 pentru centură. Cinci conducători auto au rămas fără permis, patru pentru viteză, unul pentru depăşire neregulamentară, fiind retrase şi trei certificate de înmatriculare şi trei perechi de plăcuţe cu numerele autovehiculelor. Totalul amenzilor a urcat atunci până la 31.750 de lei.

Adaugă comentariu