Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În ciuda vremii nefavorabile, până luni la ora 16.00, potrivit datelor puse la dispoziţie de către Dispeceratul Judeţean al Ambulanţei, medicii de pe Salvare nu au întâmpinat dificultăţi în preluarea bolnavilor.

„De duminică dimineaţa de la 5.00, şi până luni la aceeaşi oră, am fost solicitaţi să intervenim în 83 de cazuri. Nu au fost probleme, şi sperăm să nu avem nici în continuare“, ne-a declarat operatorul Dispeceratului Judeţean de Ambulanţă Caraş-Severin.

De asemenea, nu au existat nici cazuri de decese, ca urmare a îngheţului, aşa cum s-a întâmplat în alte judeţe din ţară. Potrivit declaraţiilor lui Marius Cotârlă, medic primar în cadrul Seviciului Judeţean de Ambulanţă, de la sfârşitul lunii ianuarie – atunci când a început gerul în judeţ – şi până săptămâna trecută, medicii şi asistenţii de pe Ambulanţă au ridicat din stradă mai multe persoane fără adăpost, între două şi cinci pe zi, care au fost transportate către unităţile de primire a urgenţelor. De aici, „boschetarii“ au fost preluaţi de autorităţi şi transportaţi, pentru îngrijiri, la centrele de asistenţă din judeţ.

Adaugă comentariu