Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Atât agenţii de poliţie locală din Reşiţa cât şi comisarii Gărzii de Mediu Caraş-Severin acţionează la sfârşit de săptămână pentru a verifica modul în care se respectă prevederile Legii picnicului în zonele cunoscute de pe raza judeţului.

„Verificăm legislaţia privind mediul şi modul în care persoanele fizice respectă curăţenia de pe platoul Secu. Cetăţenii nu au voie să îşi spele maşina sau să facă foc deschis decât în spaţii special amenajate, pe care administraţia publică are termen până la sfârşitul anului să le pună în funcţiune. E o supriză plăcută faptul că cetăţenii cu care am intrat în contact au fost cooperanţi“, a precizat Alexandru Ciati, directorul executiv al Direcţiei Poliţie Locală a municipiului Reşiţa.

„Monitorizăm respectarea Legii nr. 54/2012 privind activitatea de picnic. Am trimis adrese la primării pentru a afla zonele care sunt intenţionate a fi amenajate pentru acest lucru. Nu toate primăriile ne-au răspuns, dar le-am pus în vedere că este obligatoriu ca, pe parcursul acestui an să prevadă în buget sume pentru amenajare. Am făcut controale împreună cu ISU pentru prevenirea incendiilor. Am aplicat avertismente, am distribuit pliante şi sperăm că, atât cetăţenii, cât şi primăriile să înţeleagă aceste lucruri“, ne-a declarat Gheorghe Pitulan, comisar al Gărzii de Mediu Caraş-Severin.

Adaugă comentariu