Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Autorităţile au făcut tot felul de eforturi în privinţa gestionării deşeurilor, însă s-ar putea ca acestea să devină… insuficiente.

Problema deşeurilor şi alinierii interminabile la standardele europene implică, în momentul de faţă o serie de cheltuieli. Pentru că n-avem încă un deponeu ecologic funcţional, ducem gunoaiele în alte judeţe, pe costuri fantastice, în special din cauza cheltuielilor cu transportul. Şi totuşi…

Chiar dacă noi ne tot aliniem la nişte standarde faţă de care suntem mereu în urmă, Uniunea Europeană mai face un pas înainte, fiind pe picior de schimbare în privinţa politicilor din domeniu. „Primăria Municipiului Reşiţa informează opinia publică asupra faptului că programul de lucru al Comisiei Europene pe anul 2013 prevede revizuirea politicii şi a legislaţiei privind deşeurile. Comisia Europeană doreşte să afle dacă sunteţi de părere că obiectivele de reciclare din legislaţia UE în materie de deşeuri ar trebui revizuite şi în ce mod. Rezultatele consultării vor fi utilizate la elaborarea unei posibile noi legislaţii care să prevină producerea de deşeuri şi să stimuleze reutilizarea şi reciclarea acestora, ca parte a unei revizuiri mai ample a politicilor în materie de deşeuri, în 2014″, se arată într-un comunicat emis de către Biroul de presă al Primăriei Reşiţa.

În acest context, cetăţenii, asociaţiile de locatari şi proprietari, societăţile comerciale, ONG-urile, instituţiile publice şi celelalte categorii de persoane interesate îşi pot exprima opiniile până la jumătatea lunii septembrie. „Consultarea publică poate fi accesată online, utilizând link-ul www.wastetargetsreview.eu. De asemenea, opiniile pot fi trimise pe adresa de e-mail: mediu@primariaresita.ro”, se mai arată în documentul citat.

Adaugă comentariu